Vinete la gratar cu sos de iaurt si tahini si seminte de rodie

Pentru ca suntem cu totii cu gandul la gratare in aer liber va propun sa incercati si aceasta reteta de vinete la gratar, care va asigur ca va fi pe placul tuturor. Poate fi de asemenea o idee buna pentru un pranz rapid sau garnitura pentru un alt fel de mancare. Este aromata si tare gustoasa!

Optional puteti servi cu tortilla.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 vinete mari, taiate in 2 si apoi feliate pe lungime

  • 1 lingura aceto balsamico

  • 4 linguri ulei de masline

  • 100g iaurt grecesc

  • 50g tahini (pasta de susan)

  • 2 catei de ustoroi curatati

  • zeama de la 1 lamaie

  • 50ml apa filtrata

  • 25g muguri de pin copti

  • 50g seminte de rodie proaspata sau compot

  • 1 legatura de patrunjel tocata

  • sare si piper, dupa gust

mod de preparare

  • amestecati intr-un castron vinetele cu sare, piper, aceto balsamico si 2 linguri de ulei
  • ungeti cu putin ulei o tigaie de gratar si apoi puneti feliile de vinete sa se rumeneasca fiecare in parte, cate 3 minute, pe fiecare parte, in 2 transe, apoi scoteti-le pe o farfurie si stropiti-le cu putin ulei si zeama de lamaie
  • amestecati cu ajutorul unui blender iaurtul, pasta de susan, usturoiul, apa, zeama de lamaie, sare si piper
  • pe un platou intins asezati feliile de vinete peste care presarati sosul de iaurt si tahini, apoi adaugati semintele de rodie, patrunjel si mugurii de pin si serviti

Este incredibil de gustos si atat de simplu de facut! Cu siguranta voi repeta din ce in ce mai des aceasta reteta, pentru ca merge de minune la o masa in gradina sau undeva in aer liber, la gratar. Yummy! 🙂

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Vinete la gratar cu sos de iaurt si tahini si seminte de rodie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*