De multa vreme caut o alternativa la painea din comert, o alternativa fara gluten si, stiti cum e vorba aceea, nimic nu-i mai bun decat ce iese din mana ta, m-am incumetat si am experimentat aceasta reteta de banana bread. E mai mult un chec decat paine, dar, contrar asteptarilor, nu este o chestie foarte dulce si nici macar nu e atat de greoaie, astfel ca poate fi combinata usor cu bunatati tartinabile de orice fel, dulci sau sarate. Chiar imi place tare mult cum a iesit! Am prins curaj si voi mai experimenta si alte retete de paine.
Ingrediente
4 banane Bio
150ml lapte de cocos
50g fistic crud pisat
50g nuca pisata
2 linguri de zahar de cocos
1 lingurita esenta de rom
350g mix universal de fainuri fara gluten
MOD DE PREPARARE
- intr-un castron mare pisati bananele cu ajutorul unui blender vertical, apoi adaugati laptele de cocos, fisticul, nuca si esenta de rom si amestecati bine.
- adaugati apoi, pe rand, cate 100-150g de faina, amestecati bine, ori cu o lingura de lemn sau cu un mixer
- ungeti o tava de copt cu faina, dupa care turnati compozitia, intindeto bine pe toata suprafata, presarati cateva fire de fistic crud, 4 jumatati de nuca si bagati la cuptor, la 180 de grade, timp de 60 de minute
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
