Varianta vegetariana a traditionalului stufat de miel este incredibil de gustoasa si mult mai rapid de preparat. Fiind o mancare de primavara abunda bineinteles de tot ce-i mai bun in acest sezon, multitudinea de verdeturi, precum ceapa verde si usturoiul verde. Cum si prazul e infratit cu cele mentionate anterior, […]
Lunch or Dinner
Dovleac copt cu mazare
Pentru ultimele zile de post va propun o reteta usor de preparat si tare gustoasa. Am copt un dovleac placintar, de dimesiune medie, alaturi de un cartof dulce, cativa catei de ustoroi, o ceapa rosie, toate in prealabil marinate cu mirodenii parfumate. La final i-am asezat pe un pat de […]
Risotto din pastarnac con funghi porcini
Cand te uiti in farfurie juri ca e o mancare de orez cu ciuperci. Musai sa incercati aceasta reteta! Este absolut genial acest pastarnac transformat in risotto! O combinatie cremoasa de pastarnac, cu usturoi, hribi si marar, foarte usor de preparat, care te unge pe suflet. Se poate consuma ca […]
Sparanghel si conopida la cuptor cu couscous cu stafide
Cum faci sa muncesti de acasa si in acelasi timp sa si mananci mult mai sanatos, decat o faceai, cand erai la birou? Alegi o reteta simpla, vegetariana/de post, cu ingrediente pregatite la cuptor, in timp ce tu lucrezi de zor la proiectele tale. Legumele sunt mult mai gustoase si […]
Chilli con carne de post
Inspirata din binecunoscuta tocana mexicana, chilli con carne de post este la fel de gustoasa, la fel de picanta si la fel de aromata ca originalul. Am inlocuit carnea de vita tocata cu ciuperci pleurotus tocate si am folosit orez basmati ca si garnitura. Initial mi-era teama ca poate lui […]
Linte in sos tomat cu mamaliga
Pentru toti pofticiosii de tocanite, care tin post sau care au adoptat de ceva creme o dieta vegetariana recomand sa incercati aceasta reteta. Combinatia cu mamaliguta este absolut delicioasa, iar daca mai adaugi si niste verdeturi de sezon, precum ceapa sau usturoiul verde iti garantez ca o sa fii super […]
Supa crema de mazare cu praz
O reteta incarcata de nutrienti, care te va unge pe suflet. O supa simpla, cu o textura catifelata, foarte gustoasa si destul de usor si rapid de pregatit. O mancare, care iti va restabili putin starea de confort si iti va furniza un aport important de fibre, proteine si vitamine. […]
Somon in sos de cocos cu sparanghel
Pentru toti cei care tin post in aceasta perioada, astazi, fiind Buna Vestire este dezlegare la peste. Reteta pe care v-o propun in continuare este foarte sanatoasa si extrem de delicioasa. Se poate prepara cu somon sau cu orice alt peste, care va place. Va recomand sa cumparati peste de […]
Varza la cuptor cu mere dulci si ardei copti
Cand ti-e dor de ceva simplu, asa, mai traditional, dar nu te poti abtine sa nu-i dai o nota aparte, faci ce stie tot romanul – varza calita. Am preparat de nenumarate ori aceasta reteta, pentru ca si noua, evident, ne place orice mancare care include varza, la nebunie. Pentru […]
Conopida coapta cu sos cremos de tahini si fenicul
Cred ca cea mai buna varianta de a pune in valoare conopida este sa o marinezi cu diverse mirodenii, mai ales dintre cele de origine orientala sau asiatica si apoi sa o bagi la cuptor. Este senzationala conopida coapta! Si daca o asortezi si cu un sos aromat din pasta […]