Acesta este un desert, de sezon, foarte popular in Ardeal si Banat. Denumirea de gomboti cu prune este preponderent folosita in Ardeal, reteta fiind tare veche, cam de pe vremea regatului austro-ungar, cuvantul gomboti provenind din cuvantul maghiar gombóc. In celelalte regiuni ale tarii reteta este cunoscuta cu numele de […]
Lunch or Dinner
Mancare de fasole galbena si verde cu smantana si marar
Bunica mea obisnuia sa faca mancare de fasole galbena cu smantana si marar. Doamne ce bunatate! Reteta se pare ca e de inspiratie maghiara, dar eu sunt convinsa ca e de fapt un amalgam balcanic;-) Eu am adaptat putin reteta, in sensul in care nu am folosit faina pentru ingrosarea […]
Vinete la gratar cu sos de iaurt si tahini si seminte de rodie
Pentru ca suntem cu totii cu gandul la gratare in aer liber va propun sa incercati si aceasta reteta de vinete la gratar, care va asigur ca va fi pe placul tuturor. Poate fi de asemenea o idee buna pentru un pranz rapid sau garnitura pentru un alt fel de […]
Penne cu broccoli, spanac si rosii cherry
Pentru toti iubitorii de paste am o reteta simpla, rapida si tare gustoasa! Broccoli, in combinatie cu parmezanul ras da o cremozitate tare faina, iar rosiile cherry si frunzele de baby spanac adauga prospetime in acest preparat. Mmm! O deliciozitate 😉 May you have a lifetime of laughs, an eternity […]
Fasole verde cu fulgi de migdale si cartofi la cuptor
Incepem saptamana cu ceva lejer, simplu de facut si tare gustos. Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine. S-a dovedit ca are proprietati de scadere a colesterolului, de combatere a afectiunilor cardiovasculare, de reglare a nivelului glicemiei si de reducere a riscului de obezitate. Fasolea verde amestecata […]
Sufleu de conopida cu fasole verde, pasatarnac si susan
Cum faci sa-i impaci pe englezi cu francezii? Le amesteci una dintre retetele clasice, intr-una noua, reinventata, de souffle a la franglaise :-)) Va propun in cele ce urmeaza o reteta simplificata, cu fasole verde si cu mai putine calorii, decat reteta clasica de souffle de conopida. In reteta mea […]
Mamaliga cu ciuperci pleurotus si zucchini
Primele ingrediente care iti vin in minte cand te gandesti cu ce sa combini mamaliga sunt de cele mai multe ori branza si smantana, nu-i asa? Dar ce-ar fi sa combini cu ceva legume? Pe blogul meu vei gasi 2 optiuni tare gustoase si usor de facut: burguignon de ciuperci […]
Vinete teriyaki cu orez basmati
Dupa atata Asia Express, cu toate emotiile si starile prin care am trecut, alaturi de concurenti, dupa toate peisajele acelea exotice, mai ales, mi s-a facut pofta sa prepar o noua reteta de inspiratie asiatica. Imi place la nebunie ca aceste mancaruri se prepara in general rapid, iar aromele sunt […]
Chiftelute de naut cu morcovi, mazare si praz
Chiftelutele de legume sunt la fel de mult apreciate de catre cei mici, precum sunt si pastele. Sunt usor de preparat si destul de versatile, putand fi preparate in multiple combinatii de legume si apoi servite cu diferite sosuri sau iaurt grecesc, asa cum am facut noi. Pentru azi am […]
Dovlecei si broccoli cu sos de iaurt grecesc si tahini
Gata si sarbatorile Pascale! Revenim la meniul vegetarian cu o reteta simpla de dovlecei si broccoli cu sos de iaurt grecesc si tahini. Pentru un plus de savoare si putina “crocanteala” am optat pentru versiunea coapta a floretelor de broccoli. Si, pentru ca am folosit ceva mirodenii orientale in reteta, […]