Pentru toti cei care muncesc de acasa in aceasta perioada propun in continuare o reteta foarte simpla si foarte gustoasa. O puteti prepara rapid, in doar cateva minute si apoi o lasati sa se gateasca, timp in care lucrati linistiti la proiectele voastre. O sa ramaneti placut surprinsi de cat […]
Garnish
Tabbouleh de quinoa si linte
O noua reteta inspirata din bucataria libaneza, o salata tabbouleh, de data aceasta nu cu bulgur, cum se face in mod traditional, ci cu quinoa, care este tare sanatoasa si in plus, fara gluten. Salata tabbouleh cu linte este de obicei preparata primavara, cand rosiile nu sunt inca in sezon. […]
Piure vegan de cartofi cu spanac si cocos
Piureul de cartofi este poate unul dintre cele mai populare garnituri, genul de mancare, care iti da o stare de bine, de acasa. Imi place la nebunie piureul cu unt, facut din cartofi de copt! Bucatarii experimentati ne recomanda sa folosim 200 g de unt pentru fiecare 450 g de cartofi, astfel […]
Salata de couscous cu legume si seminte de floarea soarelui
Oricand ai nevoie de o garnitura pentru felul principal, sau pur si simplu vrei sa prepari un pranz rapid si satios, salata de couscous cu legume este alegerea ideala. O explozie de culoare, textura, o minunatie de gust, aromata si plina de vitamine si minerale. Couscous-ul face parte din familia […]
Salata de sfecla, linte si ridichi
O reteta foarte rapida si foarte proaspata, inspirata din bucataria libaneza, incarcata de vitamine, minerale si multe alte substante nutritive. Poate insoti, ca aperitiv, un humus sau un moutabal (dip din vinete coapte si tahini) (reteta aici: http://bit.do/Hummus-si-Dip-de-vinete) sau, daca nu tineti post o puteti orna cu niste branza feta […]
Taitei cu varza dulce
O reteta originara din Ardeal, de unde erau bunicii mei, care imi aduce aminte de fiecare data, cu mare drag si dor, de copilarie, de bucataria bunicii (eu ii spuneam Buta de la Bunuta), care era mare gospodina si, de la care, probabil am mostenit si eu pasiunea pentru gatit, […]
Bulgur cu prune uscate
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest ingredient, bulgurul este un tip de grau dur, mai putin cunoscut, cu un profil nutritional complet, incarcat de vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si fitonutrienti. Este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul si este folosit in tabbouleh (salata arabeasca cu […]
Fasole alba cu spanac si rosii
Vrei sa mananci mai multe legume, dar n-ai timp sa gatesti? 15 minute! Iti vine sa crezi? Doar 15 minute dureaza sa prepari aceasta mancarica delicioasa de fasole alba cu spanac. Reteta 100% vegana, fara gluten, bogata in proteine sanatoase, ce poate fi consumata ca atare sau ca si garnitura […]
Piure de pastarnac
Partenerul perfect pentru orice tip de mancare sau o idee pentru o cina usoara, piureul de pastarnac este fin, are gust dulce, usor picant si este incredibil de aromat, cu cateva clase peste obisnuitul piure de cartofi. Se prepara extrem de usor si rapid, iar casa se umple de un […]
Couscous de conopida
Conopida este o leguma pe care merita sa o includeti in mod regulat in alimentatia dumneavoastra, deoarece contine o varietate impresionanta de nutrienti, incluzand aici vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante fitochimice. Pe langa continutul sau ridicat in nutrienti, conopida este apreciata si pentru extrema sa versatilitate. O puteti consuma […]