Pentru ca suntem cu totii cu gandul la gratare in aer liber va propun sa incercati si aceasta reteta de vinete la gratar, care va asigur ca va fi pe placul tuturor. Poate fi de asemenea o idee buna pentru un pranz rapid sau garnitura pentru un alt fel de […]
Garnish
Fasole verde cu fulgi de migdale si cartofi la cuptor
Incepem saptamana cu ceva lejer, simplu de facut si tare gustos. Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine. S-a dovedit ca are proprietati de scadere a colesterolului, de combatere a afectiunilor cardiovasculare, de reglare a nivelului glicemiei si de reducere a riscului de obezitate. Fasolea verde amestecata […]
Dovlecei si broccoli cu sos de iaurt grecesc si tahini
Gata si sarbatorile Pascale! Revenim la meniul vegetarian cu o reteta simpla de dovlecei si broccoli cu sos de iaurt grecesc si tahini. Pentru un plus de savoare si putina “crocanteala” am optat pentru versiunea coapta a floretelor de broccoli. Si, pentru ca am folosit ceva mirodenii orientale in reteta, […]
Stufat de ciuperci cu masline verzi
Varianta vegetariana a traditionalului stufat de miel este incredibil de gustoasa si mult mai rapid de preparat. Fiind o mancare de primavara abunda bineinteles de tot ce-i mai bun in acest sezon, multitudinea de verdeturi, precum ceapa verde si usturoiul verde. Cum si prazul e infratit cu cele mentionate anterior, […]
Dovleac copt cu mazare
Pentru ultimele zile de post va propun o reteta usor de preparat si tare gustoasa. Am copt un dovleac placintar, de dimesiune medie, alaturi de un cartof dulce, cativa catei de ustoroi, o ceapa rosie, toate in prealabil marinate cu mirodenii parfumate. La final i-am asezat pe un pat de […]
Risotto din pastarnac con funghi porcini
Cand te uiti in farfurie juri ca e o mancare de orez cu ciuperci. Musai sa incercati aceasta reteta! Este absolut genial acest pastarnac transformat in risotto! O combinatie cremoasa de pastarnac, cu usturoi, hribi si marar, foarte usor de preparat, care te unge pe suflet. Se poate consuma ca […]
Cartofi marinati la cuptor
Este o reteta inspirata din “Meze”, o selectie de mancaruri mici, servite ca aperitive in anumite parti din Orientul Mijlociu, Balcani, Grecia si Africa de Nord. Cartofii asezonati cu mirodenii se coc in cuptor, apoi se amesteca cu o marinada aromata. O reteta usoara, de post, foarte gustoasa, care poate […]
Ratatouille cu taitei de orez
Ratatouille este un fel de tocanita, cu multe legume, originara din sudul Frantei, o reteta pe care orice incepator in ale bucatariei o poate pregati. Am adaptat insa reteta originara, folosind, pe langa dovlecel, vanata, tomate si frunze de baby spanac si ciuperci, iar ca si condimente am folosit chimen, […]
Salata de quinoa cu fasole verde si galbena
O reteta rapida de salata sau garnitura, incarcata de nutrienti, ideala pentru pranz sau cina. O poti prepara cu ce ingrediente mai ai prin camara si cu legume de sezon, precum usturoiul verde. Comparata cu o cereala din cauza compozitiei sale nutritive, quinoa nu contine gluten, are un procent ridicat […]
Varza la cuptor cu mere dulci si ardei copti
Cand ti-e dor de ceva simplu, asa, mai traditional, dar nu te poti abtine sa nu-i dai o nota aparte, faci ce stie tot romanul – varza calita. Am preparat de nenumarate ori aceasta reteta, pentru ca si noua, evident, ne place orice mancare care include varza, la nebunie. Pentru […]