Editoriale

Editoriale

Macronutrienti

Ceea ce stim despre elementele de baza ale nutritiei nu s-a schimbat cu adevarat de-a lungul anilor. Mancarea pe care o consumam ne ofera energia de care avem nevoie pentru a ne desfasura rutina zilnica, iar aceasta energie este sub forma de calorii care sunt obtinute din carbohidrati, grasimi si […]

 
Editoriale

10, cele mai puternice plante adaptogene

Lumea poate fi un loc stresant: munca, familia, relatiile, sanatatea, educatia, politica si finantele sunt doar cateva dintre problemele comune, care ne pot mentine treji noaptea. La nevoie, luati in considerare sa va orientati spre alimentatie pentru a ameliora efectele stresului– introduceti in retetele culinare, plante uimitoare, pe care le-am […]

 
Editoriale

Beneficiile ciupercilor medicinale

Indelung folosite in arta culinara si in medicina traditionala, ciupercile au devenit uzuale ca potentiali potentiatori ai sanatatii. Dupa cum au scris cercetatorii Seema Patel si Arun Goyal in revista 3 Biotech, “Principalele beneficii ale utilizarii ciupercilor in scop medicinal,  descoperite pana acum sunt: antioxidante, antidiabetice, hipocolesterolemiante, antitumorale, anticancerigene, imunomodulatoare, […]

 
Editoriale

Hidratarea nucilor si semintelor

Nucile si semintele sunt foarte bogate in vitamine, minerale, proteine si grasimi sanatoase. Inmuierea nucilor si semintelor in apa cu sare de mare ajuta la digestia acestora, la absorbtia mai usoara a nutrientilor, dar mai ales la neutralizarea inhibitorilor de enzime, care incetinesc activitatea acestora in organism, dar ajuta si […]