A crescut cererea de dulciuri facute in casa de cand cei mici nu mai merg la scoala. In weekend am pregatit impreuna cu Tudor o tarta delicioasa de urda cu stafide, goji, nuca si zahar de cocos. Am ornat la final tarta, tot impreuna, bineinteles, cu putin zahar pudra, capsuni si afine proaspete. Ce m-as fi facut fara acest ajutor de bucatar de mare nadejde?
Noi stim ce vom manca si in urmatoare zi, dimineata, la mic dejun, cand vom pune si mai multe fructe 😉 Ne-am distrat de minune si ne-am bucurat foarte tare de ce-a iesit. O deliciozitate, bineinteles! 🙂
Fructele goji sunt o sursa bogata de fibre si un puternic antioxidant, fiind un ajutor de pret in lupta cu virusurile si bacteriile. Totodata, fructele goji au un continut ridicat si de vitamine si minerale, acestea avand mai mult beta-caroten decat morcovii, dar si mai mult fier decat spanacul.
¼ cana de goji deshidratate contine: 100 de calorii, 0 g de Grasimi, 3 g de fibre, 13 g de zahar, 4 g de proteine, 140% din doza zilnica de vitamina A recomandata, 35-163% din doza zilnica de vitamina C recomandata, 100% din doza zilnica recomandata de vitamina B2, 91% din doza zilnica recomandata de seleniu, 100% din doza zilnica de fier recomandata, 10% din doza zilnica de calciu recomandata, 18 aminoacizi, 5 tipuri de acizi grasi nesaturati, beta-caroten, licopen si luteina.
Calitatile nutritionale ale fructelor goji iti ofera o stare de bine. Studiile facute recent au dovedit ca exista o legatura intre consumul de goji si starea de bine. Goji au efecte energizante, combat oboseala, scad nivelul de stres si imbunatatesc digestia.
Ingrediente
500g urda
1 foaie de placinta (puff pastry)
3 linguri smantana din lapte de bivolita
5 linguri de zahar de cocos
3 oua
coaja de la 1 lamaie
2-3 linguri miez de nuca macinata
1 pliculet de zahar vanilat
1 lingura scortisoara macinata
1 lingura esenta de rom
1 lingurita sirop de ghimbir si lamaie
1 lingura esenta de vanilie
3-4 linguri de stafide brune
1 lingura de goji
1 lingura ulei de masline extravirgin
mod de preparare
- se separa albusurile de galbenusurile de la 2 oua. Se bat albusurile bine pana se fac spuma.
- intr-un castron amestecati bine pana se omogenizeaza galbenusurile, zaharul vanilat, urda, 2 linguri de smantana, zaharul de cocos, scortisora, esenta de rom, esenta de vanilie, siropul de ghimbir si lamie, coaja de lamaie, scortisoara, miezul de nuca, stafidele si goji. Adaugati apoi si spuma de albusuri si maestecati bine.
- ungeti cu putin ulei tava de copt si intindeti foaia de placinta, apoi ungeti-o si pe aceasta cu putin ulei si apoi turnati intreaga compozitie. Pastrati marginile ramase in exces de la foaia de placinta pentru ornare.
- intr-un castron mai mic amestecati un ou cu 1 lingura de smantana, apoi ungeti pe deasupra placinta, presarati cu zahar de cocos, putina scortisoara si nuca. Ornati cu marginile de foie de placinta, pe care le ungeti cu putin ulei si bagati apoi la cuptor la 180 de grade timp de 40 de minute
- lasati sa se raceasca putin si apoi ornati cu capsuni, afine si zahar pudra.

Nu numai ca arata tare bine, dar chiar este si foarte gustoasa tarta noastra de urda cu stafide si goji. Pofta buna dragii mei! 😉
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
