Daca e weekend e pofta de paste 😉 Se prepara repede, foarte usor si nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente, ca sa nu mai vorbim ca sunt absolut delicioase si niciun mofturos nu rezista la asa tentatie.
Am gasit de cumparat aceste paste proaspete din grau dur si faina de hrisca, cu ou si trufe, pe care m-am gandit sa le combin cu un amestec de ciuperci de padure, pe care le aveam in congelator. O reteta simpla, dar plina de savoare.
IngredientE pentru 4 persoane
500g tagliolini cu trufe (paste proaspete din grau dur cu faina de hrisca, ou si trufe)
200g amestec ciuperci de padure
80g unt irlandez
2-3 catei de usturoi curatati si tocati
3-4 rosii deshidratate (sun-dried tomato)
2 fire de ceapa verde
o mana de frunze de busuioc proaspat
50g parmesan ras Grana Padano
3-4 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper dupa gust
mod de preparare
- puneti pastele la fiert timp de 10-12 minute
- intr-o tigaie adanca puneti untul la topit si adaugati usturoiul, ceapa si rosiile deshidratate si caliti-le timp de 5-7 minute, apoi adaugati ciupercile, amestecati bine sa se patrunda cu unt si lasati pe foc, acoperit, timp de 10 minute. Potriviti cu sare si piper dupa gust.
- puneti pastele fierte in farfurie si, cu ajutorul unui polonic adaugati ciupercile si amestecati. Adaugati 1 lingura de ulei de masline, parmesan ras dupa gust si frunze de busuioc
Sa aveti un weekend linistit si relaxat in compania celor dragi!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️