Tabbouleh de quinoa si linte

O noua reteta inspirata din bucataria libaneza, o salata tabbouleh, de data aceasta nu cu bulgur, cum se face in mod traditional, ci cu quinoa, care este tare sanatoasa si in plus, fara gluten. Salata tabbouleh cu linte este de obicei preparata primavara, cand rosiile nu sunt inca in sezon. Pentru ca mi-am dorit o varianta mai acrisoara am mai adugat si o nota romaneasca in reteta – niste castraveti murati 🙂 Ce a iesit este divin! As putea manca toata ziua doar aceasta salata, chiar si la micul dejun. Se potriveste de minune langa un hummus proaspat facut sau ca si garnitura la alt fel principal. Are tot ce-i trebuie in ea. Este tare hranitoare si absolut delicioasa! In doar cateva minute ai o masa sanatoasa asigurata.

Quinoa alba este varianta care devine cea mai pufoasa in timpul gatitului, spre deosebire de cea rosie sau negra, cu o textura mai crocanta. De asemenea, are gustul cel mai neutru dintre toate sortimentele, fiind cel mai simplu de integrat din preparate si dobandind cel mai mult din aroma ingredientelor cu care este combinata.

Quinoa este o pseudo cereala bogata in proteine si aminoacizi, care poate inlocui cu usurinta orice tip de cereala. Este un aliment fara gluten, bogata in proteine mai usor de digerat decat cele din carne, fier, calciu, potasiu, cupru si ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Reprezinta o sursa importanta de riboflavina (sau vitamina B2), substanta care contribuie la producerea de energie in interiorul celulelor si astfel duce la scaderea frecventei si intensitatii migrenelor. Quinoa are toti cei 9 aminoacizi esentiali necesari corpului pentru devoltarea musculaturii. Contine magneziu, element care influenteaza tensiunea arteriala si inhiba absorbtia colesterolului.

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  • 1 conserva de linte, scursa de lichid si spalata

  • 150g de quinoa alba bio

  • 2 fire de ceapa verde taiata feliute

  • 2-3 legaturi de patrunjel, tocate, inclusiv tulpinile

  • 2 castraveciori murati taiati bucatele

  • zeama de la 1 lamaie si jumatate

  • 2 linguri de sos de rodii

  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin

  • sare si piper, dupa gust

  • cateva frunze de menta pentru ornat

mod de preparare

  • se pune quinoa la fiert, in apa cu sare, la foc mediu, timp de 6-8 minute, pana se umfla.
  • intr-un bol de salata amestecati lintea, ceapa, patrunjelul, zeama de lamaie, castravetii murati, apoi adaugati quinoa fiarta si amestecati bine.
  • adaugati uleiul de masline si sos-ul de rodie si ornati cu cateva frunze de menta si apoi serviti.

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Tabbouleh de quinoa si linte
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*