Supa Marocana cu linte si naut

Harira este o supa traditionala marocana de rosii, linte si naut. Parfumata minunat cu condimente orientale foarte aromate, precum ghimbirul, chimionul sau turmericul, se claseaza adesea pe listele de retete culinare marocane/nord-africane “must-try”. Este un fel de mancare foarte popular in casele și restaurantele marocane si chiar o poți gasi la vanzare si ca street food. Numele Harira isi are originea in cuvantul arab asociat matasii, facand referire la textura ciorbei.

Eu am adaptat aceasta reteta in varianta vegetariana, care este bogata in legume si abunda de nutrienti, care o face extrem de satioasa.

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  • 400g naut la conserva

  • 200g linte rosie

  • 1/2 cana de fasole rosie

  • 400g conserva de rosii intregi decojite

  • 2-3 cepe rosii, curatate si taiate cubulete

  • 2-3 catei de usturoi curatati si taiati feliute

  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin sau ulei de cocos

  • 1 lingura de ghimbir proaspat, curatat si taiat cubulete

  • 3 fire de telina apio, taiate feliute

  • 2-3 morcovi, curatati si taiati cubulete

  • 1-2 legaturi de patrunjel sau corinadru tocat, inclusiv tuplinile

  • 1 cana de arahide fara coaja, prajite sau caju crud

  • 1 lingura de scortisoara

  • 1 lingura de chimion macinat

  • 1 lingura coriandru macinat

  • 1 lingura turmeric pudra

  • 1 lingurita sofran pudra

  • 1 lingurita piper macinat

  • 1 lingurita de fulgi de chilli macinat

  • 1 cana de bors sau 3-4 linguri de otet din cidru de mere

  • 2 litri apa filtrata

  • sare de Himalaya

mod de preparare

  • intr-o oala de ciorba puneti, la foc mediu, 2-3 linguri de ulei cu ceapa, usturoi si ghimbir, amestecati si caliti timp de 3-4 minute, dupa care adugati telina apio, tulpina de patrunjel, morcovii si rumeniti timp de 3-4 minute, dupa care adaugati lintea rosie, chimionul, turmericul, scortisoara, coriandrul, sofranul, fulgii de chilli, amestecati 3-4 minute si adaugati 1 cana de apa si fierbeti 7-8 minute la foc mic
  • adaugati apoi conserva de rosii, amestecati, pasand rosiile intregi, adugati piper, sare si fierbeti 7-8 minute, dupa care adaugati nautul, bors sau cidru si mai fierbeti 5-6 minute la foc mic.
  • la final stingeti focul, adaugati patrunjelul tocat si serviti cu arahide sau caju

Savurati in tihna fiecare nota din aceste minunate arome orientale 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*