Cand m-am dus si eu sa fac cumparaturile uzuale, dupa ce s-au golit rafturile de faina, paste, conserve, m-am bucurat foarte tare sa constat ca nu s-au epuizat si stocurile la conservele de lapte de cocos 😉 Bineinteles ca mi-am facut provizii, ca nu se stie niciodata cati oare vor ajunge sa citeasca blogul meu si sa afle cate minunatiii culinare se pot prepara cu lapte de cocos 🙂
Supa aceasta este inspirata din bucataria tailandeza. Nu va speriati! Se prepara foarte usor si destul de rapid si se gasesc ingredientele in toate marile supermaketuri si hypermarketuri. Avand la baza ingrediente folosite in celebra Tom Kha Gai, care se prepara in mod traditional cu pui, aceasta supa are avantajul ca este incarcata de condimente adaptogene, antinflamatoare si in plus de asta, pentru ca legumele se adauga spre final supa are un gust bogat de legume proaspete, crude. E ca si cand ai manca o supa cu salata de legume. Eu am ales sa folosesc ciupercile in rol principal si in plus am adaugat si noodles (taitei de orez), pentru a fi mai consistenta. Am cumparat de la Mega un borcanel mic de pasta Tom Kha pentru supa, pentru a desavarsi gustul. Am avut grija sa nu o fac prea picanta pentru a putea fi savurata si de fiu-miu, care e mare mancator de tot ce cuprinde cocos printre ingrediente 🙂
Ingrediente pentru 4 persoane
400g conserva lapte de cocos
110g pasta Tom Kha pentru supa
500 ml apa filtrata
175g taitei de orez
250g ciuperci brune taiate sferturi
6-7 rosii cherry taiate jumatati
1 lingura de ghimbir curatat, taiat felii ( cam 7-8 felii)
1 ardei capia rosu mediu, curatat de samburi si taiat rondele subtiri
2-3 fire ceapa verde taiata solzisori
1 lingurita ardei iute taiat rondele
un varf de lingurita fulgi de chilli
1 lingurita de sare roz de Himalaya
coaja si zeama de la 1 lime
1 lingura zahar de cocos
5-6 bucatele de lemon grass din conserva sau proaspat
1 legatura de patrunjel tocat, inclusiv tulpinile
mod de preparare
- puneti la foc mediu, intr-o oala de ciorba, laptele de cocos, pasta pentru supa Tom Kha si apa filtrata, fierbeti 2-3 minute, apoi adaugati ghimbirul, lemon grass, ardeiul iute, fulgii de chilli si fierbeti inca 2-3 minute.
- adaugati apoi sare, ciupercile, ardeiul capia si fierbeti 6-7 minute.
- la final adaugati taiteii de orez, rosiile cherry, ceapa verde, patrunjelul, coaja si zeama de lime si mai fierbeti 2-3 minute.
- Scoateti bucatile de lemon grass din supa si serviti cu felii de lime.
Imi place la nebunia combinatia asta de acru, dulce si sarat! Chiar aveam pofta de aceste note asiatice! Simt ca ma incarc de sanatate curata si buna-dispozitie. Pofta buna!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️





