COMFORT FOOD AT IT’S FINEST!
Supa crema de rosii cu morcovi, ghimbir si cocos este o combinatie perfecta de gust, precum umami, este cremoasa, aromata, are un gust dulce-acrisor, usor picant, este foarte usor de facut si extrem de hranitoare.
Bucurati-va in tihna de textura cremoasa, savurati fiecare nota de arome pentru o senzatie de confort, o stare de bine, binevenita in aceste zile reci de iarna.
Eu am gatit-o si apoi am si savurat-o pe ritmuri de Pink Martini
IngredientE PENTRU 4 persoane
5 morcovi, curatati si taiati cubulete
5 rosii proaspete, taiate cubulete
2-3 fire de ceapa verde
½ ceapa rosie dulce, de apa, taiata cubulete
1 lingura de ghimbir proaspat curatat si tocat
1 lingura ghimbir pulbere
2-3 cateti de usturoi, tocati
1 lingura zahar brun
1 cutie de lapte de cocos
80 g unt irlandez
3-4 pahare de apa filtrate
1-2 linguri ulei de masline
sare de Himalya cu ierburi, dupa gust
piper mozaic macinat, dupa g
1 legatura de patrunjel proaspat
cateva frunze de menta proaspata
mod de preparare
- intr-o oala puneti untul, adaugati apoi ceapa verde, ceapa rosie, ghimbirul si usturoiul si lasati la calit 5 minute, dupa care adaugati morcovii si lasati 10-15 minute la calit.
- adaugati apoi rosiile, uleiul de masline, sare si piper si lasati la calit 10 minute, dupa care adaugati apa si zaharul si lasati sa fiarba inca 10 minute
- luati de pe foc si, cu ajutorul unui blender vertical amestecati toata compozitia pana ce devine cremoasa
- adaugati laptele de cocos si lingura de ghimbir pulbere si puneti pe foc inca 5 minute si gata.
- asezonati cu patrunjel proaspat si frunze de menta si serviti alaturi de niste crackersi crocanti, cu multe seminte delicioase.
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️