Supa crema de porumb

Multa vreme m-am tinut departe de porumbul dulce, crezand ca nu este sanatos pentru ca in cele mai multe cazuri este modificat genetic. Fals! Porumbul dulce nu este acelasi lucru cu cel de cultură – folosit pentru hrana animalelor, etanol sau  siropul de porumb cu un continut ridicat de fructoza (HFC). Doar o parte dintre culturile de porumb destinate transformarii in astfel de produse poate fi modificat genetic. Daca vreti sa fiti absolut siguri ca porumbul pe care il veti consuma nu este modificat genetic, alege-ti-l pe cel etichetat organic. Culturile modificate genetic nu pot fi trecute sub eticheta de “organic”.

Intelesesem gresit, de la unii nutritionisti, ca porumbul dulce ingrasa. Nici acest lucru nu e adevarat: un stiulete de porumb are aproape acelasi numar de calorii ca un mar si mai putin de un sfert de zaharuri. Bananele au mult mai mult zahar si sunt recomandate in multe diete, nu-i asa? Ei bine, o banana contine aproape acelasi numar de calorii (110) si de doua-trei ori mai mult zahar decat porumbul (o banana are 15 g de zahar, iar un stiulete de porumb are 6-8 g). 

Porumbul dulce contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti foarte importanti pentru vedere si piele. Cele mai multe studii au descoperit ca o alimentatie bogata in luteina si zeaxantina poate incetini degradarea vederii si poate preveni aparitia cataractei.

Porumbul este un aliment bogat in vitamina B, vitamina C, magneziu si potasiu, asa ca nu va mai feriti de el si includeti-l cu incredere in cat mai multe retete.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 conserve a cate 340g porumb dulce boabe, Bio Delhaize

  • 1 conserva de 400g lapte de cocos

  • floretele de la 1 broccoli mic

  • 1/2 ceapa rosie taiata in sferturi

  • 2 morcovi mici curatati si taiati rondele

  • 1 cartof alb curatat si taiat cubulete

  • 2-3 tulpini de telina apio taiate marunt

  • 100g telina curatata si tocata

  • 100g ghimbir proaspat, curatat si tocat

  • 1 ardei capia curatat de seminte si tocat

  • 2-3 catei de usturoi curatati si tocati

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1-2 linguri turmeric pudra

  • 1-2 linguri condimente Garam Masala

  • sare de Himalaya

  • piper macinat

  • 1 litru de apa filtrata

mod de preparare

  • intr-o oala de ciorba, la foc mediu, puneti uleiul de masline, ceapa, telina, cartoful, morcovii, telina apio, ghimbirul si usturoiul, sare si piper si amestecati timp de 5-6 minute, dupa care adaugati turmericul si condimentele Garam Masala si mai amestecati 1-2 minute
  • adaugati apoi 500 ml apa filtrata, broccoli si lasati sa fiarba 7 minute. adaugati apoi porumbul si inca 500ml apa filtrata si lasati sa fiarba 3 minute
  • luati de pe foc si pasati toata compozitia cu ajutorul unui blender vertical, dupa care adaugati laptele de cocos, amestecati si mai fierbeti la foc mic timp de 2-3 minute
  • serviti cu feliute de ceapa verde, fulgi de cocos si paine neagra prajita

Ah ce minunatie! Yummy! Ma simt ca un copil care a descoperit popcornul! 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Supa crema de porumb
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*