Astazi este o vreme dintre acelea nici prea prea, nici foarte foarte. Nici prea frig, nici prea cald. Asa ca mi s-a facut pofta de o supa crema, care sa mearga si calda, dar si rece, asa ca un gazpacho. O reteta simpla, cu mai putin de zece ingrediente, pe care sigur le ai prin casa.
Am copt la cuptor niste morcovi proaspeti, rosii cherry bio ciorchine si niste usturoi autohton. Le-am pasat apoi, cu putin ulei de masline si apa si a iesit minunatia asta, pe care musai sa o insotiti de niste paine buna, prajita putin. Yummy!! 😉
Ingrediente pentru 4 persoane
400g rosii cherry bio ciorchine, taiate jumatati
2-3 morcovi taiati rondele
1 lingura aceto balsamico
1 lingurita busuioc uscat sau un pumn de frunze proaspete
3-4 catei de usturoi, curatati si tocati
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper, dupa gust
2 cani de apa filtrata
optional la servire – cate 1 lingura de iaurt grecesc
optional la servire – o felie de paine prajita
MOD DE PREPARARE
- intr-un castron amestecati rosiile cherry, cateii de usturoi intregi si morcovii, cu sare, piper, aceto balsamico si ulei.
- incingeti cuptorul la 180 de grade apoi puneti o foaie de copt in tava de cuptor si asezati rosiile, morcovii si ustoroiul, uniform si bagati la cuptor timp de 20 de minute.
- intr-o oala de supa incingeti 2 linguri de ulei si apoi caliti putin usturoiul copt si tocat cu busuioc, sare si piper, dupa care adaugati rosiile coapte si morcovii si 2 cani de apa si fierbeti timp de 7-8 minute, apoi pasati pana se face crema.
- serviti intr-un bol de supa cu 1 lingura de iaurt grecesc si o felie de paine prajita.
Fiu-miu, care face mofturi la supa si caruia i-am pus de data aceasta un bol plin cu supa a lins toooot, rapid 😉 I-a placut la nebunie! Happy mom 🙂
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
