Cum faci sa-i impaci pe englezi cu francezii? Le amesteci una dintre retetele clasice, intr-una noua, reinventata, de souffle a la franglaise :-))
Va propun in cele ce urmeaza o reteta simplificata, cu fasole verde si cu mai putine calorii, decat reteta clasica de souffle de conopida. In reteta mea am combinat parte din tehnica si ingredientele unui sufleu frantuzesc cu tehnica crustei de piure de la placinta ciobaneasca britanica (Shepherd’s pie). Am folosit insa in loc de piure de cartofi, piure de pastarnac, preparat cu lapte de cocos. In plus am adaugat un twist – semintele de susan – care fac crusta si mai crocanta. Nu am folosit branzeturi grele, doar putin parmezan, iar ouale le-am amestecat cu iaurt grecesc. Ce a iesit? O deliciozitate, bineinteles! LOL
Mama este cea care tot imi spunea, de fiecare data cand pomeneam ca am o conpida, pe care trebuie sa o prepar in curand, sa fac un sufleu.. Dar cum eu nu ma pot abtine sa nu adaug o nota personala preparatelor mele, am adaptat reteta, dupa cum m-a lovit inspiratia 😉
Ingrediente pentru 4-6 persoane
floretele de la o conopida medie
o punga de fasole verde congelata
4-5 radacini pastarnac, curatate si taiate cuburi mari
80g unt irlandez
1 lingurita faina de naut
4 oua
250g iaurt grecesc din lapte de bivolita
3-4 linguri de parmezan ras
2-3 linguri seminte de susan
100 ml lapte de cocos
1 lingurita ulei de masline
sare, piper, dupa gust
mod de preparare
- fierbeti conopida si pastarnacul in apa cu sare timp de 8-10 minute si apoi scurgeti de apa.
- fierbeti fasolea verde in apa cu sare timp de 5-6 minute si apoi scurgeti de apa..
- intr-un castron pasati bucatile de pastarnac cu ajutorul unui blender vertical si apoi amestecati cu unt si lapte de cocos.
- intr-un castron bateti ouale si apoi amestecati bine cu iaurtul grecesc, si adaugati sare si piper.
- ungeti un vas termorezistent cu unt si faina de naut si apoi asezati floretele de conopida, fasolea verde, presarati 2 linguri de parmezan, 1 lingurita seminte de susan, apoi turnati ouale batute cu iaurtul grecesc si asezati uniform, peste toate legumele. Intindeti apoi deasupra piuretul de pastarnac si presarati peste, restul de seminte de susan. Bagati la cuptor timp de 35-40 de minute
- Optional -serviti cu cateva frunze de rucola

Ce a iesit? O deliciozitate, bineinteles! ❤️
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
