Sufleu de conopida cu fasole verde, pasatarnac si susan

Cum faci sa-i impaci pe englezi cu francezii? Le amesteci una dintre retetele clasice, intr-una noua, reinventata, de souffle a la franglaise :-))

Va propun in cele ce urmeaza o reteta simplificata, cu fasole verde si cu mai putine calorii, decat reteta clasica de souffle de conopida. In reteta mea am combinat parte din tehnica si ingredientele unui sufleu frantuzesc cu tehnica crustei de piure de la placinta ciobaneasca britanica (Shepherd’s pie). Am folosit insa in loc de piure de cartofi, piure de pastarnac, preparat cu lapte de cocos. In plus am adaugat un twist – semintele de susan – care fac crusta si mai crocanta. Nu am folosit branzeturi grele, doar putin parmezan, iar ouale le-am amestecat cu iaurt grecesc. Ce a iesit? O deliciozitate, bineinteles! LOL

Mama este cea care tot imi spunea, de fiecare data cand pomeneam ca am o conpida, pe care trebuie sa o prepar in curand, sa fac un sufleu.. Dar cum eu nu ma pot abtine sa nu adaug o nota personala preparatelor mele, am adaptat reteta, dupa cum m-a lovit inspiratia 😉

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  • floretele de la o conopida medie

  • o punga de fasole verde congelata

  • 4-5 radacini pastarnac, curatate si taiate cuburi mari

  • 80g unt irlandez

  • 1 lingurita faina de naut

  • 4 oua

  • 250g iaurt grecesc din lapte de bivolita

  • 3-4 linguri de parmezan ras

  • 2-3 linguri seminte de susan

  • 100 ml lapte de cocos

  • 1 lingurita ulei de masline

  • sare, piper, dupa gust

mod de preparare

  • fierbeti conopida si pastarnacul in apa cu sare timp de 8-10 minute si apoi scurgeti de apa.
  • fierbeti fasolea verde in apa cu sare timp de 5-6 minute si apoi scurgeti de apa..
  • intr-un castron pasati bucatile de pastarnac cu ajutorul unui blender vertical si apoi amestecati cu unt si lapte de cocos.
  • intr-un castron bateti ouale si apoi amestecati bine cu iaurtul grecesc, si adaugati sare si piper.
  • ungeti un vas termorezistent cu unt si faina de naut si apoi asezati floretele de conopida, fasolea verde, presarati 2 linguri de parmezan, 1 lingurita seminte de susan, apoi turnati ouale batute cu iaurtul grecesc si asezati uniform, peste toate legumele. Intindeti apoi deasupra piuretul de pastarnac si presarati peste, restul de seminte de susan. Bagati la cuptor timp de 35-40 de minute
  • Optional -serviti cu cateva frunze de rucola
Sufleu de cnopida cu fasole verde

Ce a iesit? O deliciozitate, bineinteles! ❤️

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Sufleu de conopida cu fasole verde, pasatarnac si susan
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*