Sparanghel si rosii coapte cu feta si masline

Cred ca toti visam in aceasta perioada la locurile pe unde am fost si locuri in care ne-ar placea sa mai mergem, dupa ce scapam din povestea asta cu Covid-ul… Eu eram cu gandul la o vacanta in insulele grecesti. Si cat visam melancolica imi treceau prin minte tot felul de preparate culinare, bineinteles, atat de intens, ca parca le si simteam mirosul si gustul.

Ca sa miroasa in toata casa a arome mediteraneene sau, mai exact, egeene am pus la cuptor cateva rosii si sparanghel, marinate in prealabil cu aceto balsamico, sare, piper, oregano si ulei de masline grecesc. Apoi, cand au fost gata, le-am stropit cu zeama de lamaie si apoi am presarat branza feta de capra si masline si am savurat, aproape cu ochii inchisi 🙂 OMG! Cat de bun e!!

Ingrediente prntru 4 persoane

  • un manunchi de sparanghel, cu coditele lemnoase taiate

  • 4 rosii taiate jumatati

  • 150g branza feta de capra

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 1 lingura aceto balsamico

  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin

  • un pumn de masline zbarcite

  • zeama de la 1/2 lamaie

  • sare si piper, dupa gust

MOD DE PREPARARE

  • intr-un castron amestecati rosiile si apoi sparanghelul cu aceto balasamico, sare, piper, oregano si ulei de masline
  • asezati o foaie de copt intr-o tava pentru cuptor si apoi asezati rosiile si sparanghelul uniform, mai presarati putin sare si bagati la cuptor timp de 25-30 de minute
  • asezati rosiile si sparanghelul copt pe o farfurie intinsa, stropiti cu zeama de lamaie si presarati bucatele de feta si masline

Asta da Life 2 Enjoy! 🙂 Mananci bine. Te simti bine. Calatoresti pe aripile gustului 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Sparanghel si rosii coapte cu feta si masline
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*