Sparanghel si conopida la cuptor cu couscous cu stafide

Cum faci sa muncesti de acasa si in acelasi timp sa si mananci mult mai sanatos, decat o faceai, cand erai la birou? Alegi o reteta simpla, vegetariana/de post, cu ingrediente pregatite la cuptor, in timp ce tu lucrezi de zor la proiectele tale.

Legumele sunt mult mai gustoase si aromate atunci cand le prepari la cuptor. Am ales sa combin un manunchi de sparanghel cu cateva florete de la o conopida medie, ca dimensiune si cateva rondele de praz (partea alba), pe care le-am marinat in ulei de susan, aceto balasamico, sare si garam masala.

Couscous-ul se prepara foarte, foarte usor. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi apa cu sare, pe care apoi o sa o versi peste couscous, care in cateva minute se va umfla si gata prepararea. Presara apoi stafide, ulei de masline, putina sare si garam masala si ai un gust desavarsit, numai bun sa insoteasca delicioasele legume din cuptor.

Insa, nicio mancare de genul acesta nu ar fi cu adevarat desavarsita, fara un sos de verdeturi, inmiresmat 😉

Ingrediente pentru 4 persoane

  • un manunchi de fire de sparanghel, taiate jumatati

  • floretele de la o conopida medie

  • cateva rondele de praz (partea alba)

  • optional -cateva fire de ceapa verde

  • 200g couscous

  • un pumn de stafide

  • un pumn de muguri de pin

  • 1 lingura ulei de susan

  • 2-3 linguri ulei de masline

  • 1 lingura condimente garam masala pulbere

SOS DE VERDETURI

  • 1/2 legatura de marar

  • 1/2 legatura patrunjel

  • zeama de la o lamaie

  • 1 catel de usturoi curatat

  • 1 lingura pasta de susan (tahini)

  • 2 linguri smantana/lapte de cocos

  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1-2 linguri de apa filtrata

  • 1 lingurita otet din cidru de mere

  • 1/2 lingurita piper

MOD DE PREPARARE

  • fierbe 400 ml de apa cu sare, apoi toarn-o peste couscous, intr-un castron. Acopera castronul si lasa couscous-ul sa se umfle, apoi adauga 1-2 linguri ulei de masline, putina sare si o lingurita garam masala, apoi adauga si stafidele.
  • incinge cuptorul la 180-200 de grade.
  • amesteca intr-un castron sparanghelul curatat de partea lemnoasa, de la baza si apoi taiat jumatati, impreuna cu floretele de conopida, prazul, uleiul de susan, 2-3 linguri ulei de masline, aceto balsamico si condimentele garam masala.
  • aseaza o foaie de copt pe o tava pentru cuptor si toarna legumele, aseaza-le uniform, mai presara putina sare si baga-le in cuptor timp de 30-35 de minute, pana se rumenesc corespunzator. In ultimele 5 minute adauga si cativa muguri de pin pe deasupra.
  • amesteca intr-un blender zeama de lamaie cu verdeturile, laptele de cocos, pasta de susan, otetul din cidru de mere, ulei de masline, usturoi, apa, sare si piper.
  • serveste legumele pe un pat de couscous si adauga pe deasupra sosul de verdeturi.

Arata tare apetisant pentru ca asa si este! Absolut delicioasa aceasta combinatie de arome!

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Sparanghel si conopida la cuptor cu couscous cu stafide
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*