Spaghetti con funghi porcini si creveti

Ai nevoie de o reteta rapida pentru pranz sau cina? Pastele sunt intotdeauna o solutie la indemana, usor de facut si tare, tare gustoase. Nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu-i placa pastele. Asa ca sigur nu dai gres, nici cu ai tai, nici in cazul in care ai vre-un musafir last minute 😉

Pentru aceasta reteta am ales sa folosesc spaghetti fara gluten, realizate din porumb.

Ciupercile le-am taiat in sferturi, dupa care le-am amestecat cu aceto balsamico, 4 catei de usturoi tocati, ulei de masline si putina sare, iar crevetii i-am pregatit rapid la air fryer (perfect pentru seafood congelat).

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 250-300g spaghetti din porumb, fara gluten

  • 500g ciuperci brune taiate sferturi

  • 4 catei de usturoi tocati

  • 4-5 feliute de ardei verde iute

  • 2 fire ceapa verde taiata rondele

  • aceto balsamico

  • 4-5 linguri ulei de masline

  • 1 lingurita busuioc uscat

  • 1 lingurita marar uscat

  • 1 lingurita paprika

  • 50g unt irlandez

  • sare si piper dupa gust

mod de preparare

  • fierbeti pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet, apoi strecurati
  • intr-o tigaie adanca puneti la incins untul si 2 linguri de ulei, apoi adaugati amestecul de ciuperci si gatiti timp de 7-8 minute, dupa care adaugati crevetii pregatiti in air fryer, inca o lingura-doua de ulei de masline, sare, piper, paprika, busuiocul uscat si mararul uscat si mai gatiti timp de 5 minute
  • puneti cate o portie de paste in farfurie peste care serviti amestecul de ciuperci si creveti, cu sos din belsug. Asezonati cu parmezan ras.

Mmm! O deliciozitate irezistibila, ceva usor, de vara.. 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Spaghetti con funghi porcini si creveti
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*