Ai nevoie de o reteta rapida pentru pranz sau cina? Pastele sunt intotdeauna o solutie la indemana, usor de facut si tare, tare gustoase. Nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu-i placa pastele. Asa ca sigur nu dai gres, nici cu ai tai, nici in cazul in care ai vre-un musafir last minute 😉
Pentru aceasta reteta am ales sa folosesc spaghetti fara gluten, realizate din porumb.
Ciupercile le-am taiat in sferturi, dupa care le-am amestecat cu aceto balsamico, 4 catei de usturoi tocati, ulei de masline si putina sare, iar crevetii i-am pregatit rapid la air fryer (perfect pentru seafood congelat).
Ingrediente pentru 4 persoane
250-300g spaghetti din porumb, fara gluten
500g ciuperci brune taiate sferturi
4 catei de usturoi tocati
4-5 feliute de ardei verde iute
2 fire ceapa verde taiata rondele
aceto balsamico
4-5 linguri ulei de masline
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita marar uscat
1 lingurita paprika
50g unt irlandez
sare si piper dupa gust
mod de preparare
- fierbeti pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet, apoi strecurati
- intr-o tigaie adanca puneti la incins untul si 2 linguri de ulei, apoi adaugati amestecul de ciuperci si gatiti timp de 7-8 minute, dupa care adaugati crevetii pregatiti in air fryer, inca o lingura-doua de ulei de masline, sare, piper, paprika, busuiocul uscat si mararul uscat si mai gatiti timp de 5 minute
- puneti cate o portie de paste in farfurie peste care serviti amestecul de ciuperci si creveti, cu sos din belsug. Asezonati cu parmezan ras.
Mmm! O deliciozitate irezistibila, ceva usor, de vara.. 😉
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
