Spaghetti all’Amatriciana, cu ardei copti si fenicul

Se pare ca in aceasta familie suntem mare fani spaghete, Tudor fiind cel mai mare fan, iar cand placerea de a manca spaghete este dublata si de foame mare aceasta reteta salveaza pe oricine din impas 😉

Ingredientul meu magic din aceasta reteta este feniculul. Este o planta ce are un miros dulce, originara din Europa de Sud, din zona Mediteranei, care predomina in bucataria greceasca si in cea italiana.

Feniculul este folosit pentru diverse probleme digestive, inclusiv arsuri la stomac, gaze intestinale, balonare, pierderea poftei de mancare si colici la sugari, dar si pentru tratarea unor infectii ale tractului respirator superior, precum tuse sau bronsita.

Din punct de vedere nutritional un bulb crud de fenicul conţine doar 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 17 grame de carbohidrati, 7 grame de fibre alimentare (28% din necesarul zilnic) si furnizeaza 27% din necesarul zilnic de potasiu, 5% din sodiu, 6% vitamina A, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 si 10% din necesarul zilnic de magneziu. In plus, acesta mai contine fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, niacina, acid pantotenic, acid folic, colina, beta-caroten, luteina si zeaxantina (vedere), vitamina E si vitamina K si este o sursa naturala de estrogen.

IngredientE pentru 4 persoane

  • 250g spaghetti integrale bio

  • 1/2 bulb de fenicul tocat

  • 1 ardei capia tocati

  • 4-5 ardei capia copti, in otet

  • 4-5 felii rosii uscate, hidratate si tocate

  • 2 fire ceapa verde tocata

  • 4-5 catei de usturoi tocati

  • 1 conserva de rosii intregi, curatate de coaja

  • 80 g unt irlandez

  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin

  • 2-3 linguri busuioc uscate

  • 100g parmesan ras Grana Padano

  • sare de Himalaya cu verdeturi, dupa gust

  • piper mozaic, dupa gust

  • 1 pahar cu apa filtrata

  • cateva frunze de busuioc proaspat

mod de preparare

  • puneti spaghetele la fiert intr-o cratita, in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, cam 8-10 minute
  • intr-o tigaie mare, adanca, puneti uleiul de masline, ceapa, usturoiul, bulbul de fenicu, ardeiul capia, sare si piper si caliti timp de 5-6 minute. Adaugati conserva de rosii, ardeii copti si rosiile uscate si amestecati ocazional. Adaugati o lingura de ulei de masline si un pahar cu apa filtrata si fierbeti timp de 10-12 minute pana se ingroasa sosul
  • Puneti pastele intr-o farfurie si adaugati cu polonicul sosul deasupra, cateva frunze de busuioc, piper macinat si parmesan, dupa gust

Buona fortuna a tutti! 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*