Somon Teriyaki, spanac si orez cu cocos

Azi aveam pofta de ceva exotic, mai exact de ceva asiatic, nu foarte complicat, dar care sa fie asa, ceva mai aromat, sweet & sour. Cumparasem deja niste fileuri de somon bio, congelate si gata portionate, pe care m-am gandit sa le marinez intr-un delicios sos teriyaki. Am mai gasit prin congelator si niste spanac portionat si uite ce mi-a iesit in final 😉

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 400g fileuri de somon bio, fara piele, decongelate – 4 bucati

  • 150g spanac portionat, decongelat

  • 250g orez basmati

  • 500ml apa filtrata

  • 400g lapte de cocos

  • 4-5 linguri sos de soia

  • 1-2 linguri sirop de artar

  • 1 lingura unt de arahide crocant

  • 1-2 linguri zahar de cocos

  • 1 lingura fulgi chilli

  • 2 cani de apa filtrata

  • 5-6 feliute de ghimbir proaspat, curatat

  • 2-3 catei de usturoi, taiati feliute

  • 2 linguri ulei de susan

  • sare de Himalaya

  • piper macinat

  • 1/2 avocado taiat cubulete

mod de preparare

  • intr-un castron mai mare amestecati sosul de soia cu sirop de artar, unt de arahide, ghimbir, usturoi, fulgii de chilli si apa si apoi puneti fileurile de somon, ungeti-le bine cu acest sos teriyaki si lasati la marinat, la frigider, timp de 15 minute
  • intr-o oala puneti 500ml de apa filtrata la fiert, cu sare si putin ulei si adaugati orezul basmati. Fierbeti timp de 10 minute, la foc mediu, pana scade apa, dupa care adaugati 200g lapte de cocos, amestecati si lasati sa mai fiarba 2-3 minute la foc mediu. Varsati apoi apa ramasa.
  • intr-o alta oala puneti o cana de apa filtrata la fiert, cu sare si putin ulei, dupa care adaugati spanacul si fierbeti timp de 7-8 minute, dupa care adaugati restul de lapte de cocos ramas in conserva si mai fierbeti 2-3 minute
  • intr-o tigaie puneti putin ulei si apoi prajiti fileurile de somon marinat timp de 2-3 minute, pe fiecare parte, dupa care adaugati sosul teriyaki, din castronul in care ati marinat pestele si gatiti timp de 5-7 minute, la foc mediu, lasand sa se reduca incet sosul. Presarati sare si piper. la final.
  • serviti pe o farfurie intinsa, asezand mai intai spanacul, apoi somonul, peste care turnati cu lingura sos sin tigaie, iar separat, intr-un bol puneti orezul, cu cateva bucatele de avocado deasupra

O incantare pentru toate papilele gustative, va asigur 🙂 Tudor a fost tare incantat si a mancat absolut tot din farfurie

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Somon Teriyaki, spanac si orez cu cocos
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*