Pentru toti cei care tin post in aceasta perioada, astazi, fiind Buna Vestire este dezlegare la peste.
Reteta pe care v-o propun in continuare este foarte sanatoasa si extrem de delicioasa. Se poate prepara cu somon sau cu orice alt peste, care va place. Va recomand sa cumparati peste de captura, in locul celui de crescatorie.
Sparanghelul este foarte sanatos pentru organism. Acesta contine o multime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K, si B6, in cantitati relativ mari. Doar cateva bucati de sparanghel contin 22% din valoarea zilnica recomandata de acid folic, care este responsabil pentru mentinerea sanatatii.
Aceasta planta contine cantitati mai mici sau mai mari de minerale esentiale, care includ calciu, fier, potasiu, cupru, mangan si seleniu. Desi sparanghelul este lipsit practic de grasimi, are in componenta cantitati importante de acizi grasi de omega-3.
Glutationul care se regaseste in sparanghel, contine 3 aminoacizi, combinat intr-o singura molecula, care serveste ca un puternic agent anti-oxidare in organismul dvs. Impreuna cu antioxidantii vitamina C, vitamina A (beta-caroten), zinc, mangan si seleniu, glutationul din sparanghel lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza imbatranirea si deteriorarea celulelor.
Ingrediente pentru 4 persoane
400g fileuri de somon de captura sau bio
1 legatura de sparanghel (12-14 fire)
1 lingura de ghimbir proaspat, curatat si tocat
coaja si zeama de la 1 lime
400g conserva cu lapte de cocos
1 lingurita mix condimente Garam Masala
1 lingurita sare de Himalaya
un pumn de patrunjel proaspat tocat
2-3 linguri ulei de masline extravirgin sau ulei de cocos
1 punga mix frunze de salata
mod de preparare
- incingeti intr-o tigaie 2 linguri de ulei si prajiti 5-6 minute sparanghelul, pana se rumeneste, dupa care scoteti-l pe o farfurie.
- in aceeasi tigaie, mai adaugati putin ulei, daca considerati necesar si prajiti cate 2-3 minute, pe fiecare parte, fileurile de somon, presarate cu sare, in prealabil, dupa care scoateti-le pe o farfurie.
- in aceeasi tigaie turnati apoi laptele de cocos, ghimbirul, coaja si zeama de lime, condimentele si fierbeti 2 -3 minute, dupa care adaugati fileurile de somon si gatiti timp de 5-6 minute. In ultimele 2 minute adaugati patrunjelul.
- asezati pe o farfurie intinsa, pe un pat de frunze de salata, cateva fire de sparanghel, peste care asezati fileul de somon si adaugati 2-3 linguri de sos de cocos pe deasupra si serviti
Este absolut minunat somonul in sos de cocos, iar sparanghelul are un gust senzational!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
