Smantana de caju

Eu sunt mare iubitoare de caju crud si va invit sa descoperiti o reteta absolut delicioasa de smantana de caju ❤️

Caju-ul este bogat in cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor. Continutul ridicat de cupru din caju are un rol important in activarea enzimelor, producerea de hormoni si buna functionare a creierului. Cupru este necesar pentru producerea de celule rosii care ajuta la prevenirea anemiilor. Magneziul care se regaseste in nucile de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor iar fosforul (375 mg/100 g) ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos

35 grame de caju inseamna 189 calorii si ofera 37% din necesarul zilnic de cupru, 28% din cel de mangan si triptofan, 25% din doza zilnica recomandata de magneziu si 20% din cea de fosfor.

De asemenea, acest fruct are un continut de grasimi mai mic decat majoritatea fructelor oleaginoase dar aceste grasimi sunt extraordinar de sanatoase.

75% dintre grasimile continute de nucile caju sunt acizi grasi nesaturati, in special acidul oleic, pe care il regasim si in uleiul de masline.

Datorita continutului de omega 6, caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul de substante minerale are efect de protectie asupra sistemului osos.

Nucile caju sunt bogate in proantocianine, un tip de flavonoizi care ajuta la oprirea divizarii celulelor canceroase. Studiile au aratat ca nucile caju pot reduce riscul cancerului de colon, datorita cuprului pe care il au in compozitie, care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism.

Datorita continutului mare de fibre, caju-ul ajuta digestia, iti da o senzatie de satietate pentru mai mult timp, iti da energie si te ajuta in curele de slabire, ceea ce il face foarte indicat pe post de gustare.

Ingrediente

  • 1 cana de caju crud hidratat in prealabil minim 3 ore

  • zeama de la o jumatate de lamaie

  • 5 linguri ulei de nuci

  • 1 lingurita de tahini ( pasta de susan)

  • 1 lingurita de sare

  • 1 cana de apa filtrata

mod de preparare

  • se baga toate ingredientele intr-un blender timp de 2 minute, dupa care se serveste dupa pofta inimii 😉
Schupfnudeln (galuste de cartofi) cu smantana de caju

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Smantana de caju
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*