Stiu ca in aceasta perioada suntem multi cei care plecam cu gandul, aproape in fiecare zi, la cate o destinatie de vacanta preferata… Cum, nu avem incotro, decat sa stam cuminti acasa vin si va mai inspir cu cate-o calatorie culinara.
Va propun o salata greceasca, de post, adica fara minunatia de feta, insa cu un ingredient surpriza, care aduce un plus de aroma si, mai ales, un aport binevenit de vitamine -kiwi.
Kiwi este o sursa bogata de vitamine C, E, ( un fruct de marime medie acopera nevoile zilnice ale unui adult in vitamina C, contine de 10 ori mai multa vitamina C decat portocala si un sfert din necesarul zilnic de vitamina E recomandat ), vitamina B2, B3, provitamina A, enzime (actinidin), acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, selenium, zinc, luteina. Acest fruct are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale, previne imbatranirea, scade colesterolul, impiedica depunerea placilor de aterom pe peretii vaselor, are rol antitrombotic,anticoagulant, protector al sistemului nervos etc.
Ingrediente
1/2 punga de salata mix de frunze
2 castraveti taiati rondele
8 rosii cherry taiate sferturi
8-10 masline negre zbarcite
2 kiwi curatati de coaja si taiati cubulete
1-2 fire de ceapa verde taiata rondele
optional – 1 fir de usturoi verde taiat rondele
1 lingura sirop de rodie
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper, dupa gust
mod de preparare
- intr-un castron de salata se amesteca toate ingredientele
- se serveste ca masa in sine sau ca si garnitura la alt fel de mancare preferat
Simplu, rapid si sanatos!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
