Salata de sfecla, linte si ridichi

O reteta foarte rapida si foarte proaspata, inspirata din bucataria libaneza, incarcata de vitamine, minerale si multe alte substante nutritive. Poate insoti, ca aperitiv, un humus sau un moutabal (dip din vinete coapte si tahini) (reteta aici: http://bit.do/Hummus-si-Dip-de-vinete) sau, daca nu tineti post o puteti orna cu niste branza feta organica si aveti un pranz sau o gustare foarte sanatoasa.

Ridichile rosii te scapa de durerile de cap si au o multime de alte beneficii pentru sanatatea ta.

Daca vrei sa ai o piele frumoasa, pregatita pentru a fi expusa din ce in ce mai mult la soare, consuma zilnic ridichi rosii in lunile de primavara. Bogate in antioxidanti, ridichile te ajuta sa ai o piele frumoasa si incetinesc aparitia primelor riduri.

Scad riscul bolilor cardiovasculare deoarece combat colesterolul rau si curata sangele de impuritati. Astfel, poti preveni ateroscleroza si alte afectiuni grave asociate cu depunerea colesterolului pe vasele de sange si infundarea arterelor.

Ridichile rosii au actiune diuretica si contin substante, care mentin sanatatea rinichilor si sunt excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile rosii contribuie la detoxifierea ficatului si la prevenirea bolilor hepatice.

O cura de cateva zile cu ridichi rosii te poate ajuta sa combati retentia apei in organism. Stii deja ca retinerea apei in tesuturi te face sa ai picioarele umflate si favorizeaza dezvoltarea celulitei. Responsabil pentru eliminarea surplusului de apa din organism este minunatul potasiu. Acesta regleaza nivelul sodiului si, daca este nevoie, contribuie la eliminarea excesului sau din organism.

Ingrediente pentru 1 persoana

  • 1 legatura de patrunjel tocata, inclusiv tulpinile

  • 2-3 ridichi taiate feliute

  • 1-2 fire de ceapa verde, taiata solzisori

  • 1/2 fir de telina apio, taiat feliute

  • 1-2 linguri de sfecla rosie murata fasii (conserva)

  • 1-2 linguri de linte din conserva

  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin

  • zeama de la 1/2 de lamaie

  • sare, piper, dupa gust

  • un varf de fulgi chilli macinati

  • un pumn de migdale si caju zdrobit

  • cateva frunze de menta proaspata

mod de preparare

  • se amesteca toate ingredientele si se serveste imediat

Mmm ce delicioasa a iesit! Pofta buna dragilor! 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Salata de sfecla, linte si ridichi
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*