Salata de quinoa cu varza rosie

Quinoa a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, fiind mentionata pe lista superalimentelor, pe langa nuci, goji, seminte de in si de canepa, dar si alte produse organice.

Iata de ce ar trebui sa devina un ingredient de baza in dieta noastra vegetariana:

  • contine mai multe substante nutritive, precum mangan, fier, cupru, proteine, zinc, magneziu, fosfor, acid folic si potasiu. In afara de acestea, quinoa are in compozitia sa carbohidrati si grasimi, acizi grasi omega-3, vitamina B1, B2, B3, B6 si calciu
  • contine, de asemenea, cantitati insemnate din doua flavonoide intitulate quercetin si kaempferol. Aceste flavonoide au un efect puternic antioxidant ce protejeaza organismul impotriva riscului dezvoltarii celulelor canceroase, dar si impotriva unui nivel crescut de inflamatii si a afectiunilor virale.
  • este alimentul potrivit pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten, dar benefic si pentru persoanele sanatoase care urmeaza o dieta saraca in gluten, intrucat furnizeaza o cantitate insemnata de substante nutritive si mareste nivelul antioxidantilor din organism.
  • acest superaliment este cel mai bogat in fibre din clasa cerealelor, cu un continut de 2,5 mg de fibre la o cantitate de aproximativ 200 mg. Fiind bogata in fibre, quinoa ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange, si sprijina pierderea in greutate.
  • contine si o cantitate insemnata de proteine si ofera aminoacizii esentiali unei diete echilibrate, spre deosebire de majoritatea alimentelor pe care le consumam
  • imbunatateste rata metabolica si ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange.

IngredientE pentru 4 persoane

  • 200g quinoa bio alba sau tricolora

  • 400 ml zeama de pastarnac fiert

  • 200g de varza rosie taiata marunt

  • 1-2 ardei capia taiati marunt

  • 50g linte bio prefiarta, la conserva

  • 50g naut bio prefiert

  • 50g fasole rosie prefiarta

  • 3-4 linguri de otet din cidru de mere

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1 lingura de ierburi de Provence

  • 3-4 legaturi de patrunjel tocat

  • 1 legatura de menta proaspata, tocata

  • 2-3 morcovi curatati si taiati julienne

  • 1 cartof dulce curatat si taiat cubulete

  • sare si piper dupa gust

  • semintele de la o rodie

MOD DE PREPARARE

  • fierbeti quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj, aproximativ 10-12 minute in zeama de pastarnac fiert apoi scurgeti si lasati sa se raceasca
  • coaceti in air fyer 10-15 minute sau la cuptor 20-30 minute morcovii si cartofii dulci
  • adaugati varza, otetul de cidru de mere, lintea, fasolea, ierburile de Provence, patrunjelul si menta si asezonati cu sare si piper, dupa gust
  • serviti alaturi de morcovii si cartofii dulci copti. Puteti de asemenea sa serviti impreuna cu cartofi copti in coaja, presarati cu unt si sare de Himalaya cu verdeturi.

Acesata compozitie de salata o puteti folosi pe post de umplutura pentru ardei, dovleci, rosii, etc. Oh so yummy! 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*