Salata de quinoa cu fasole verde si galbena

O reteta rapida de salata sau garnitura, incarcata de nutrienti, ideala pentru pranz sau cina. O poti prepara cu ce ingrediente mai ai prin camara si cu legume de sezon, precum usturoiul verde.

Comparata cu o cereala din cauza compozitiei sale nutritive, quinoa nu contine gluten, are un procent ridicat de proteine si este o sursa de fier si de magneziu. Se prepara la fel ca orezul: clatiti, apoi fierbeti 1 volum de quinoa in 2 volume de apa, timp de 12-15 min. Dupa fierbere, fiecare bob isi dubleaza volumul, eliberand miezul alb. 

Atat fasolea verde, cat si cea galbena sunt bogate in proteine, carbohidrati si vitamine si sunt folosite inca din antichitate in tratamentul diabetului si altor afectiuni. Indiferent ca le consumi in forma proaspata, congelata sau la conserva, fasolea verde are aceleasi valori nutritive, de care poti beneficia la maximum.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 150g quinoa alba ecologica

  • 1 ceapa rosie taiata bucatele

  • 1 morcov crud, ras

  • 1 fir de telina apio taiat feliute

  • 1-2 fire de usturoi verde

  • zeama de la 1 lamaie

  • 1 legatura de patrunjel tocata

  • 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin

  • 1 lingurita de piper macinat

  • 1-2 linguri de alune de padure coapte si tocate

  • optional -1 lingura de fulgi de ceapa prajita

  • sare roz de Himalaya, dupa gust

mod de preparare

  • fierbeti 1 volum de quinoa in 2 volume de apa, timp de 12-15 min, apoi scurgeti de apa si lasati sa se raceasca
  • intr-un bol de salata amestecati toate ingredientele si apoi serviti

O reteta hranitoare si rapida cun un gust puternic de prospetime si un pic de crocanteala delicioasa 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Salata de quinoa cu fasole verde si galbena
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*