Cauti o idee pentru cina sau pranz? Iti propun o reteta simpla, rapid de facut, aromata si gustoasa. Porumbul dulce in combinatie cu avocado, ceapa verde, ridichi, asezonat cu sos de rodie este de vis! Si, daca mai adaugi si un topping de miez de seminte de dovleac, copt vei avea si crocanteala, pe care eu una o caut in fiecare salata, pe care o prepar. Crevetii i-am pregatit in unt si ulei de masline cu usturoi, putin chilli si mix de condimente garam masala. Yummy!
Ingrediente pentru 4 persoane
340g conserva de porumb dulce prefiert
250g creveti decongelati sau proaspeti
80g unt irlandez
1 avocado, curatat de coaja si taiat bucatele
2 fire de ceapa verde, taiate rondele
7-8 rosii cherry, taiate jumatati
4-5 ridichi feliate subtire
1 legatura de patrunjel, tocata
2 pumni de miez seminte de dovleac, copt
4-5 catei de usturoi curatati si tocati
zeama de la o lamaie
1 lingura otet din cidru de mere
1 lingura sos de rodie
3-4 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita garam masala
un varf de chilli macinat
sare si piper, dupa gust
mod de preparare
- intr-un castron amestecati porumbul, avocado, ceapa verde, ridichi, patrunjel, rosiile cherry, sare, piper, zeama de lamaie, 2 linguri ulei de masline, otet din cidru de mere, sos de rodie si oregano.
- intr-o tigaie, la foc mediu puneti untul, usturoiul tocat, 2 linguri ulei de masline si crevetii, amestecati, adaugati sare, piper si chilli macinat si gatiti timp de 8-10 minute, pana se rumenesc.
- serviti salata alaturi de creveti, peste care adaugati sosul rezultat in urma prepararii crevetiilor.
O deliciozitate plina de nutrienti, care a fost pe gustul tuturor, chiar si al celor mici 😉
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️





