Se pare ca mai nou ne place sa mancam paste si la micul dejun 😉 Adevarul este ca se prepara foarte usor si rapid si, in plus, m-am asigurat ca aceasta salata e incarcata cu tot ce trebuie, astfel incat sa fie sanatoasa si hranitoare.
Am folosit pentru aceasta salata paste fusilli tricolore, care sunt din faina de grau dur, amestecate cu rosii si spanac, ambele deshidratate.
La legume poti folosi ce mai ai prin frigider sau camara, insa nu uita sa adaugi si ceva nuci sau seminte, pentru un aport important de proteine si grasimi sanatoase. Eu am ales sa adaug niste miez de seminte floarea soarelui, coapte si seminte crude de dovleac. Tare buna este salata cu ceva crocant in ea!
Ingrediente pentru 4 persoane
250g fusilli tricolore
1 cana de mazare congelata
1 ardei capia taiat bucatele
1 ceapa rosie curatata si taiata bucatele
1 fir de ceapa verde taiat rondele
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 legatura de patrunjel tocata, inclusiv tulpinile
cateva frunze mix de salata
zeama de la 1/2 lamaie
sare si piper, dupa gust
mod de preparare
- se fierb pastele in apa cu sare timp de 7-8 minute, in ultimele 3-4 minute adaugand boabele de mazare, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
- intr-un bol de salata se amesteca pastele cu mazarea, ardeiul capia, ceapa rosie, ceapa verde, patrunjelul, ulei si zeama de lamaie, apoi se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust si se serveste.
Simplu, rapid, hranitor si tare gustos!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
