Salata de couscous cu legume si seminte de floarea soarelui

Oricand ai nevoie de o garnitura pentru felul principal, sau pur si simplu vrei sa prepari un pranz rapid si satios, salata de couscous cu legume este alegerea ideala. O explozie de culoare, textura, o minunatie de gust, aromata si plina de vitamine si minerale.

Couscous-ul face parte din familia pastelor fainoase si nu a cerealelor. Se obtine din grau dur, numit si semolina. Este fabricat din doua marimi diferite de grau tare si zdrobit, dar nemacinat, folosind apa pentru a le lega. Se imparte apoi in mici boabe, se presara cu faina pentru a le separa si se cern. Se pastreaza la temperatura camerei, ferit de soare si acoperit.

Are un aspect asemanator orezului. Se prepara mai ales in bucataria din Africa de Nord si exista mai multe variante si retete care-l includ. Este cel mai popular in Magreb, o regiune din Africa de Nord care include Tunisia, Algeria, Maroc si Libia.

Una dintre cele mai importante componente ale cuscus-ului este seleniul. Seleniul este un mineral foarte greu de gasit in sursele de hrana, dar esential in corpul uman. O singura portie de cuscus are mai mult de 60% din consumul zilnic necesar de seleniu, facandu-l una dintre cele mai bogate surse de seleniu. In ceea ce priveste sanatatea inimii, seleniul functioneaza ca un puternic antioxidant in vasele de sange, pentru a reduce acumularea de placa si colesterolul LDL periculos pe peretii arterelor si venelor. Prin urmare, seleniul protejeaza organismul de a dezvolta afectiuni periculoase si care pun in pericol viata, cum ar fi ateroscleroza, atacurile de inima si accidentele vasculare cerebrale.

Calitatile naturale antioxidante ale seleniului ajuta la lupta impotriva proliferarii radicalilor liberi si a altor toxine din sange si ale organismului. Seleniul stimuleaza de fapt regenerarea vitaminei C si a vitaminei E, ambele jucand parti importante in mecanismele de aparare ale organismului. In general, cuscusul poate ajuta pentru apararea naturala a corpului.

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  • 250g couscous bio

  • 1 ceapa rosie tocata

  • 1 castravete mediu taiat cubulete

  • 7-8 rosii cherry taiate sferturi

  • 1 legatura patrunjel tocata, inclusiv tulpinile

  • un pumn de frunze de menta proaspata

  • 1-2 fire ceapa verde taiata solzisori

  • 2-3 linguri ulei de malsine extravirgin

  • 1 lingura pasta de tomate

  • 1 lingurita pulbere de chimion

  • 1 lingurita condiment Garam Masala

  • 1 lingurita pulbere curry

  • 1 lingurita piper negru macinat

  • 1/2 fulgi chilli macinati

  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie

  • sare de Himalaya, dupa gust

  • o mana de seminte coapte si sarate de floarea soarelui, fara coaja

mod de preaparare

  • puneti couscous-ul intr-un castron. fierbeti apa si apoi turnati peste couscous, acoperiti si lasati-l sa se umfle, cam 7-8 minute.
  • dupa ce s-a racit couscous-ul adaugati condimentele, amestecati cu ulei si lamaie, pasta de tomate, amestecati din nou, apoi adaugati si castravetele, ceapa rosie, ceapa verde, rosiile si patrunjelul si amestecati.
  • potriviti de sare, piper si chilli si ornati cu frunze de menta si seminte coapte si sarate de floarea soarelui si serviti.

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
Recipe Name
Salata de couscous cu legume si seminte de floarea soarelui
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*