Salata cu vinete coapte

M-am tot lovit zilele trecute de aceste 2 vinete frumoase, care imi tot ieseau in cale si parca tot imi dadeau semne ca ar trebui sa prepar ceva cu ele, si sa le distribui cumva in rolul principal. M-am tot gandit, m-am invartit si nu am avut nicio inspiratie, pana azi. Ce-ar fi sa le marinez putin si apoi sa le coc in cuptor? Da! Suna bine! Uitandu-ma prin frigider am dat si de un mix fain de salata si de niste rosii cherry multicolore, tare bune la gust. Mi-a mai iesit in cale si un rest de bulgur organic, un mix de fructe uscate, niste arahide, seminte de rodie si tahini. Bingo! Am tot ce-mi trebuie pentru o salata mediteraneana cu arome orientale, 100% vegana, adica numai buna in aceasta perioada de post 😉

Nu va speriati ca nu dureaza prea mult prepararea si nici nu e nimic complicat.

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 100g bulgur organic

  • 2 vinete medii bio, taiate rondele de 0.5cm

  • zeama de la o lamaie

  • 10-12 rosii cherry multicolore, taiate jumatati

  • 150g mix salata Saboroso (de la Lidl)

  • 1 lingura de aceto balsamico di Modena

  • 50g mix de fructe uscate (stafide, merisor, goji)

  • un pumn de arahide pisate

  • 2 linguri pasta de susan (tahini)

  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1 lingura ulei de susan

  • 1 lingura sirop de artar

  • 1 lingurita de chimion macinat

  • 1 lingurita de scortisoara

  • 1 lingura de sare de Himalaya

  • 1 lingurita de piper macinat

mod de preparare

  • intr-un castron amestecati bine feliile de vinete cu zeama de lamaie, sare, ulei de susan, sirop de artar, chimion, scortisora, piper, 2 linguri ulei de masline si lasati-le la marinat, in frigider, timp de 10 minute.
  • preincalziti cuptorul la 200 de grade. Intr-o tava pentru cuptor puneti o foaie de copt, stropiti-o cu putin ulei si asezati feliile de vinete marinate si lasati-le apoi in cuptor pana se rumenesc bine, cam 12-15 minute. In ultimele 5 minute scoateti tava si presarati arahidele pisate peste vinete si bagati tava inapoi in cuptor.
  • intr-o oala cu apa cu sare fierbeti bulgurul timp de 10-12 minute, apoi scurgeti de apa si amestecati cu putin ulei de masline si sare.
  • intr-un castron amestecati salata si rosiile cherry cu ulei de masline, sare si aceto balsamico
  • intro farfurie intinsa asezati apoi salata cu rosii cherry, 2-3 linguri de bulgur, feliile de vinete coapte, arahidele prajite, presarati apoi semintele de rodie, fructele uscate si adaugati peste toate pasta de susan.

Feliile de vinete ies usor crocante, ca niste chipsuri si sunt tare aromate si gustoase. Aceasta salata se potriveste de minune pentru o cina usoara. Sper sa va placa 😉 Pofta buna!

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Salata cu vinete coapte
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*