Cand te uiti in farfurie juri ca e o mancare de orez cu ciuperci. Musai sa incercati aceasta reteta! Este absolut genial acest pastarnac transformat in risotto! O combinatie cremoasa de pastarnac, cu usturoi, hribi si marar, foarte usor de preparat, care te unge pe suflet. Se poate consuma ca atare sau puteti combina cu niste paste. O deliciozitate pe gustul tuturor pofticiosilor! 😉
Ingrediente pentru 4 persoane
2-3 radacini de pastarnac, curatate si tocate marunt
4 catei de usturoi curatati si tocati marunt
400g hribi decongelati sau proaspeti
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
250g paste farfalle
1 legatura de marar tocata
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita de busuioc uscat
sare si piper, dupa gust
mod de preparare
- fierbeti intr-o oala cu apa cu sare pastele farfalle timp de 8-10 minute.
- intr-o tigaie adanca incingeti 3-4 linguri de ulei si adaugati usturoiul si pastarnacul, sare si piper, amestecati si rumeniti timp de 5-6 minute. Adaugati hribii, oregano, busuioc, amestecati si rumeniti inca 3-4 minute. Apoi, cu ajutorul unui polonic turnati pe rand, 4-5 polonice cu apa in care au fiert pastele, ulei si gatiti la foc mediu timp de 6-7 minute, amestecand din cand. Adaugati mararul, mai fierbeti 3-4 minute si potriviti de sare si piper.
- scurgeti pastele de apa.
- serviti risotto din pastarnac cu hribi simplu sau peste paste.
Incredibil de gustos, poate chiar mai bun decat traditionalul risotto italienesc 😉 Si atat de simplu si de usor de preparat!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
