Risotto din pastarnac con funghi porcini

Cand te uiti in farfurie juri ca e o mancare de orez cu ciuperci. Musai sa incercati aceasta reteta! Este absolut genial acest pastarnac transformat in risotto! O combinatie cremoasa de pastarnac, cu usturoi, hribi si marar, foarte usor de preparat, care te unge pe suflet. Se poate consuma ca atare sau puteti combina cu niste paste. O deliciozitate pe gustul tuturor pofticiosilor! 😉

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2-3 radacini de pastarnac, curatate si tocate marunt

  • 4 catei de usturoi curatati si tocati marunt

  • 400g hribi decongelati sau proaspeti

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 250g paste farfalle

  • 1 legatura de marar tocata

  • 1 lingurita de oregano uscat

  • 1 lingurita de busuioc uscat

  • sare si piper, dupa gust

mod de preparare

  • fierbeti intr-o oala cu apa cu sare pastele farfalle timp de 8-10 minute.
  • intr-o tigaie adanca incingeti 3-4 linguri de ulei si adaugati usturoiul si pastarnacul, sare si piper, amestecati si rumeniti timp de 5-6 minute. Adaugati hribii, oregano, busuioc, amestecati si rumeniti inca 3-4 minute. Apoi, cu ajutorul unui polonic turnati pe rand, 4-5 polonice cu apa in care au fiert pastele, ulei si gatiti la foc mediu timp de 6-7 minute, amestecand din cand. Adaugati mararul, mai fierbeti 3-4 minute si potriviti de sare si piper.
  • scurgeti pastele de apa.
  • serviti risotto din pastarnac cu hribi simplu sau peste paste.

Incredibil de gustos, poate chiar mai bun decat traditionalul risotto italienesc 😉 Si atat de simplu si de usor de preparat!

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Risotto din pastarnac con funghi porcini
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*