Risotto cu ciuperci si patrunjel

Mama mia ce gustos e! O reteta nemaipomenita, cu o savoare puternica, care sunt convinsa ca o sa va placa la nebunie.

Este important ca toate ingredientele din listasa fie proaspete. Va recomand sa preparati supa de legume in casa, sa nu o cumparati. Folositi tot ce se poate de la patrunjel: radacina, frunzele si inclusiv tulpinile.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 400g orez alb – eu am folosit orez basmati

  • 500g ciuperci champignon brune taiate pe jumatate

  • 1 lingura de cimbru uscat

  • 2 legaturi de patrunjel tocat, inclusiv tulpinile

  • 100g unt irlandez

  • 50g parmesan ras Grana Padano

  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1-2 linguri aceto balsamico

  • 1 litru de apa filtrata

  • 1 ceapa alba tocata marunt

  • 3-4 catei de usturoi tocati

  • 2 radacini de patrunjel curatate si tocate marunt

  • 2 radacini de patrunjel curatate si taiate cuburi mari

  • 2 morcovi curatati si taiati rondele mari

  • 1 cartof alb curatat si taiat cuburi mari

  • 1 dovlecel zucchini curatat de coaja, taiat pe jumatate si apoi taiat felii

  • 1 ardei gras, curatat de samburi si apoi taiat in patru

  • 1 ardei capia, curatat de samburi si apoi taiat in patru

  • sare si piper, dupa gust

mod de preparare

  • intr-o cratita puneti la fiert apa cu sare si adaugati pe rand cartoful, morcovii, radacina de patrunjel si fierbeti timp de 10 minute. Adaugati apoi dovlecelul zucchini, ardeii si 4-5 ciuperci si mai fierbeti inca 5-6 minute
  • intr-un castron amestecati ciupercile cu aceto balsamico, ulei de masline, cimbru, sare si piper si apoi puneti-le in air fryer timp de 6-7 minute sau in cuptorul incins la 200 de grade, intr-o tava, peste o foaie de copt, timp de cateva 7-8 minute pana se coc. La final o parte dintre acestea tocati-le pentru a le amesteca in orez, iar restul folositi-le pentru a le pune peste orez, in farfurie.
  • intr- alta cratita puneti la foc mic 30g de unt, 2 linguri ulei de masline, ceapa, usturoiul si radacina de patrunjel tocata si caliti timp de 8-10 minute, amestecand continuu pana se inmoaie si adaugati apoi orezul si 2 linguri de ulei de masline si mariti flacara. Amestecati continuu timp de 2 minute, pana cand orezul devine transparent. Adaugati apoi 2 polonice de supa de legume, micsorati flacara, amestecati si apoi adaugati supa, polonic cu polonic si amestecati continuu. In 10-12 minute orezul ar trebui sa fie fiert suficient. Adaugati sare si piper dupa gust, apoi adaugati restul de unt si parmesanul si amestecati bine. La final adaugati patrunjelul tocat, feliile de dovlecel zucchini si amestecati
  • intr-o farfurie de paste puneti apoi 1-2 polonice de risotto si deasupra ciupercile si serviti

Asa-i ca-i tare faina la gust reteta asta? Astept sa-mi spuneti ce parere aveti.

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*