Ratatouille este un fel de tocanita, cu multe legume, originara din sudul Frantei, o reteta pe care orice incepator in ale bucatariei o poate pregati. Am adaptat insa reteta originara, folosind, pe langa dovlecel, vanata, tomate si frunze de baby spanac si ciuperci, iar ca si condimente am folosit chimen, tarhon si marar uscat. Am stropit in prealabil toate legumele cu aceto balsamico, ceea ce a dat mancarii un plus de savoare. La final am alaturat acestei bunatati niste taitei de orez. Combinatia s-a dovedit foarte fericita 😉
Ingrediente pentru 4 persoane
un dovlecel, taiat rondele de 2 cm si apoi sferturi
o vanata taiata rondele de 2 cm si apoi sferturi
4-5 ciuperci brune, mai maricele, taiate sferturi
1 ardei capia, curatat de seminte si taiat pe lung, feliute
4-5 linguri pasta de tomate cu busuioc
o ceapa rosie taiata solzi, nu foarte subtiri
2 fire de ceapa verde, taiate rondele
3-4 catei de usturoi taiati feliute
200g frunze baby spanac
1 lingura de chimen
1 lingurita tarhon uscat
1 lingurita marar uscat
1 legatura marar proaspat tocat
sare si piper, dupa gust
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
1 cana de apa filtrata
mod de preparare
- stropiti toate legumele cu aceto balsamico
- incingeti, intr-o oala, 4 linguri de ulei, apoi adaugati pe rand, amestecand continuu, ceapa rosie, ceapa verde, usturoi, ardei, dovlecel, vanata, sare, piper si gatiti timp de 6-7 minute.
- adaugati apoi ciupercile, chimen, marar, tarhon, inca o lingura de ulei, amestecati bine, timp de 5-6 minute, apoi adaugati frunzele de spanac, amestecati 2-3 minute, dupa care adugati pasta de tomate si cana de apa si gatiti timp de 6-7 minute. la final adaugati mararul, amestecati si stingeti focul.
- intr-un vas cu apa clocotita, cu sare, puneti taiteii de orez si lasati-i timp de 3 minute.
- serviti ratatouille alaturi de taiteii de orez
Atat de simplu si atat de savuros! Pofta buna dragii mei!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️





