Tarta aceasta este preferata baietelului meu, Tudor. Porumbul dulce este secretul 😉 Spanacul este gatit in prealabil in lapte de cocos, ceea ce ii da un plus de savoare si dulceata, pe gustul copiilor, iar crusta din iaurt grecesc din lapte de bivolita, ou si parmezan ras este “cireasa de pe tort”, o surpriza placuta pentru pofticiosi de crocanteala, asa ca mine 🙂 Este o reteta usoara, simpla si rapid de facut, pe care va invit sa o savurati felie, dupa felie, cu toti cei dragi voua!
Ingrediente pentru 4-6 persoane
o foaie de placinta (puff pastry light de la Lidl)
250g spanac portionat decongelat
250g conserva de porumb dulce, bio
100g iaurt grecesc din lapte de bivolita
100g unt bio semisarat
1 ou bio
5-6 catei de usturoi, tocati
1 ceapa tocata
150g lapte de cocos
sare si piper dupa gust
1 lingura ulei de masline
mod de preparare
- intr-o cratita topiti la foc mediu untul, apoi adaugati ceapa, usturoiul, caliti 2-3 minute, apoi adaugati spanacul portionat si gatiti timp de 4-5 minute. Adaugati apoi laptele de cocos, porumbul dulce, sare si piper, dupa gust, amesstecati si fierbeti 3-4 minute si apoi lasati sa se raceasca
- intr-un castron amestecati iaurtul cu ou, sare si piper
- ungeti o tava de placinta cu putin ulei apoi asezati foaia de placinta. Pastrati marginile de foaie de placinta in exces, pentru ornare. Turnati apoi spanacul cu porumb, din cratita si apoi acoperiti cu amestecul de iaurt si ou si intindeti uniform intrega compozitie. Presarati parmezanul ras peste tot. Taiati in fasii excesul rezultat din foaia de placinta si ornati in forma de stea sau grilaj.
- Bagati la cuptorul preincalzit la 180-200 de grade si coaceti timp de 10 minute, pana se rumeneste. Serviti cu frunze de spanac proaspat stropite cu putin ulei de masline

Este atat de gustos acest quiche incat, cu siguranta, nu veti rezista sa mai savurati inca o felie
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
