Placinta ciobaneasca (Shepherd’s pie) de legume

M-a cuprins un dor nebun de Londra, unde, de fiecara data cand ajung acolo, nu scap niciodata ocazia sa intru intr-un autentic pub britanic, precum Windmill Mayfair, pentru aceasta capodopera culinara -Shepherd’s pie. OMG!! So, so yummy!!

Placinta ciobaneasca (Shepherd’s pie) se face de obicei cu carne, legume si se imbraca pe deasupra cu un strat generos de piure de cartofi. Este o mancare destul de consistenta, un adevarat “comfort food”, ideal de mancat in sezonul rece, la pranz.

Eu am ales sa replic aceasta reteta in varianta vegana, cu multe legume cu continut ridicat in proteine, precum ciupercile pleurotus, lintea si nautul, iar pentru piureul de deasupra am folosit cartofi dulci, peste care am presarat ceapa caramelizata (am gasit la Ikea gata preparata), seminte crude de dovleac si arahide pisate. Musai de acompaniat cu o salata verde – eu am folosit salata de camp, care eu zic ca merge de minune in aceasta combinatie.

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 500g ciuperci pleurotus taiate marunt

  • 3 cartofi dulci

  • 2 morcovi curatati si taiati sferturi si apoi felii

  • 2 cepe rosii taiate solzisori

  • 3 catei de usturoi tocati

  • 2 tulpini de telina apio taiate marunt

  • 200g conserva de linte

  • 400g conserva de naut

  • 4 felii rosii uscate, hidratate si taiate marunt

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 2 lingurite rozmarin uscat

  • 2 lingurite busuioc uscat

  • 2 lingurite cimbru uscat

  • 2 lingurite oregano uscat

  • sare de Himalaya cu verdeturi, dupa gust

  • piper mozaic macinat, dupa gust

  • o mana de seminte crude de dovleac

  • o mana de ceapa caramelizata

  • o mana de arahide pisate

  • o cana de apa filtrata

MOD DE PREPARARE

  • puneti cartofii dulci intr-o tava de copt, ungeti-i cu putin ulei de masline si sare si coaceti timp de 30-40 de minute
  • intr-o cratita puneti 2-3 linguri de ulei de masline, telina apio, morcovii, ceapa, usturoiul, condimentele, amestecati la foc mediu timp de 5-6 minute, adaugati apoi ciupercile, sare, piper, amestecati timp de inca 5 minute apoi adaugati apa si lasati sa fiarba timp de 7-8 minute. Adaugati apoi lintea si nautul, sare, piper si amestecati timp de 5 minute.
  • cartofii dulci copti curatati-i de coaja si pisati pana devin piure. Adaugati putin ulei de masline, sare si piper.
  • intr-un vas termo rezistent asezati legumele, cu ajutorul unei spatule cu strecuratoare, apoi intindeti deasupra piureul de cartofi dulci, peste care presarati apoi, ceapa caramelizata, semintele de dovleac si arahidele pisate si mai bagati la cuptor timp de maxim 5 minute.
  • serviti intr-o farfurie intinsa alaturi de o salata verde

Sunt foarte incantata de ceea ce a iesit! Sper sa va placa si voua la fel de mult 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*