Piure vegan de cartofi cu spanac si cocos

Piureul de cartofi este poate unul dintre cele mai populare garnituri, genul de mancare, care iti da o stare de bine, de acasa.

Imi place la nebunie piureul cu unt, facut din cartofi de copt! Bucatarii experimentati ne recomanda sa folosim 200 g de unt pentru fiecare 450 g de cartofi, astfel incat sa existe un echilibru intre cele doua ingrediente. Drept rezultat, vei obtine un piure neted si delicios.

Este foarte gustos si piureul facut cu smantana din lapte de bivolita, insa pentru perioada de post va recomand aceasta varianta de piure de cartofi, cu lapte de cocos, la care am adaugat spanac, o buna doza de fier si vitamine. Suplimentar am adaugat si o lingurita de pulbere de curry, care contine multe condimente adaptogene, cu rol antiinflamator si antimicrobian: curcuma, usturoi, boabe de mustar alb, scortisoara, ghimbir, schinduf, boia de ardei dulce, coriandru, chimion, cardamom, cuisoare, chilli, anason, piper negru si nucsoara.

In spanac gasim cantitati mari de vitamina A, vitamina K si folat. Vitamina A este importanta pentru vederea pe timpul noptii, dar si in cresterea si dezvoltarea celulara, reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere. Sub denumirea de vitamina K sunt reunite mai multe substante cu proprietati asemanatoare, implicate in procesul de coagulare (6). Folatul (Vitamina B9) este implicată în sinteza ADN, metabolismul aminoacizilor, diviziunea celulară şi în maturarea celulelor roşii sanguine.

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  • 6-7 cartofi de copt

  • 10 bucati de spanac portionat congelat

  • 2-3 catei de usturoi

  • 400ml lapte de cocos

  • sare de mare si piper, dupa gust

  • 1 lingurita pulbere de curry (optional)

mod de preparare

  • se fierb cartofii in apa cu sare timp de 20-25 de minute, apoi se scurg de apa, se curata de coaja si se paseaza, impreuna cu usturoiul fiert, se condimenteaza, dupa preferinte, apoi se amesteca bine cu laptele de cocos, pana devine piure.
  • se fierb bucatile de spanac congelat si usturoiul 7-8 minute apoi se scurg de apa si se adauga spanacul peste piure si se amesteca.
  • se serveste cu cateva frunze de baby spanac proaspat.

Un deliciu rapid, reconfortant, bun de te lingi pe degete 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Piure vegan de cartofi cu spanac si cocos
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*