Partenerul perfect pentru orice tip de mancare sau o idee pentru o cina usoara, piureul de pastarnac este fin, are gust dulce, usor picant si este incredibil de aromat, cu cateva clase peste obisnuitul piure de cartofi. Se prepara extrem de usor si rapid, iar casa se umple de un parfum atat de natural, de-ti da pofta de viata…
Pastarnacul este una dintre legumele, pe care le poti folosi toata iarna, o leguma extrem de sanatoasa, plina de minerale si nutrienti valorosi, bogata in vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, potasiu, fosfor si calciu, contine hidrati de carbon sanatosi, proteine si multe fibre alimentare.
Pastarnacul curata sangele, este un excelent drenor al ficatului si rinichilor, este tonic pentru inima si plamani.
Ingrediente pentru 4 persoane
6-8 radacini de pastarnac, curatate si taiate cubulete
½ ceapa rosie, dulce, tocata
1 lingurita de ghimbir proaspat curatat si tocat
65 g de unt irlandez
sare de Himalaya cu verdeturi si piper mozaic macinat, dupa gust
1 legatura de marar
un pumn de seminte crude de dovleac
un pumn de migdale macinate
MOD de preparare
- se calesc intr-o tigaie adanca, in unt, timp de 5-7 minute, ceapa si ghimbirul, cu putina sare si piper, dupa care, se adauga cubuletele de pastarnac, se amesteca bine si se calesc inca 10 minute, pana se rumenesc
- intr-o cratita cu apa fierbinte se transfera toata compozitia din tigaie si se fierbe 15 minute. Se scurge jumatate din zeama, intr- cratita mica si se pastreaza pentru o viitoare supa
- cu ajutorul unui blender vertical se paseaza pana devine piure
- se sareaza dupa gust
- se transfera pe un platou si se garniseste cu frunze de marar, seminte de dovleac si migdale
Savurati in tihna! 😉
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️