Reteta pe care v-o propun in continuare este 100% vegana si fara gluten. Este o reteta usoara, pentru ca nu necesita mult timp de preparare, dar este si usoara din punct de vedere digestiv. Poate fi servita si rece, ca salata de paste, iar daca vreti totusi sa adaugati si putina proteina animala puteti adauga in sos niste unt si parmesan. Mie una pastele fara parmesan mi se par asa, golase, neterminate 😉
Fasolea verde are un continut bogat de proteine si fibre, o serie bogata de vitamine, atat liposolubile cat si hidrosolubile (vitamina A, provitamina A (beta caroten), gama din complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K), minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, chiar si fosfor etc.) si acizi grasi omega 3.
Fasolea verde contine o cantitate foarte mare de apa (circa 90%) si este o sursa buna de acid folic (care previne defectele tubului neural ale fatului) si care impreuna cu vitamina B12 este esential pentru sinteza ADN-ului si pentru diviziunea celulara.
Fasolea verde regleaza nivelul colesterolului rau din organism. Studiile arata ca un consum zilnic de fasole verde scade valoarea colesterolului cu pana la 19 %, iar in cazuri de exceptie chiar cu 30 %. Cercetatorii au aratat ca doar 180 g de fasole verde, consumate zilnic, vreme de 28 de zile, contribuie la o scadere a colesterolului negativ (LDL) cu 10-20%;
Pastaile de fasole verde previn aparitia osteoporozei. Vitaminele B5, B6 si PP regasite din compozitie impiedica pierderile de calciu din oase, combatand astfel osteoporoza. De asemenea, fasolea este printre cele mai bogate alimente in vitamina K, vitamina care joaca un rol important in mentinerea sanatatii sistemului osos
Consumul de fasole verde reprezinta o sursa buna de energie pentru creier. Carbohidratii din pastaile de fasole se absorb incet si mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp, comparativ cu carbohidratii simpli pe care-i intalnim in zahar, iar acest lucru furnizeaza energie creierului si muschilor.
Ingrediente pentru 4 persoane
250g penne cu linte rosie si in auriu ecologice Petras Bio
450g fasole verde, decongelata
2 morcovi medii, curatati si taiati rondele
3 fire de ceapa verde tocate marunt
1/2 bulb de fenicul tocat marunt
4-5 catei de usturoi tocati marunt
5-6 linguri de pasta de tomate cu busuioc Barilla
4-5 linguri de ulei de masline extravirgin
sare de Himalaya
piper macinat
mod de preparare
- intr-o oala cu apa clocotita, cu sare se pun la fiert timp de 5-6 minute pennele, dupa care scurgeti-le de apa
- intr-o alta oala cu apa clocotita si sare se pun la fiert timp de 8-10 minute fasolea si morcovii, dupa care scurgeti-le de apa si tineti-le in apa rece cateva minute, dupa care varsati toata apa
- intr-o tigaie puneti 3-4 linguri de ulei de masline si adaugati apoi pe rand, usturoiul, ceapa si feniculul, sare si piper si maestecati timp de 5-6 minute, pana se calesc bine, dupa care adaugati pasta de tomate si amestecati bine timp de 5 minute
- adaugati peste penne fasolea, morcovii si sosul, 1-2 linguri ulei de masline, amestecati si potriviti cu sare si piper, dupa gust si serviti.
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️