Paste vegetale din naut cu ciuperci, conopida, caju si alune de padure

Pentru cand ti-e gandul la un souflee de conopida, dar ai manca totusi si niste paste la cuptor, cu de toate 😉 Ideal pentru zile friguroase si innorate, prilej pentru un pranz de weekend cu prietenii pofticiosi. O reteta tare apreciata si de cei mici. Tudor a mancat 2 portii 🙂

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 500g ciuperci brune sau porcini

  • 250 g penne de naut (Sam’s Mill)

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • floretele de la 1 conopida mica

  • un pumn de caju crud, lasat la hidratat in prealabil timp de 3 ore

  • alune de padure crude

  • 2-3 fire de ceapa verde taiate felii

  • 3-4 catei de usturoi taiati marunt

  • 3-4 felii de rosii uscate (sun dried), taiate cubulate

  • o lingura condiment uscate: coriandru, oregano, cimbrisor, busuioc

  • frunze de busuioc pentru ornat

  • optional – parmesan ras 150g si 1 ou crud

  • sare de Himalaya cu verdeturi, piper negru, dupa gust

mod de preparare

  • se fierb pastele in apa cu sare timp de 6-7 minute, putin al dente, se scurg, dupa care se stropesc cu ulei de masline
  • in alta craticioara se fierb floretele de conopida 7-10 minute
  • intr-un blender amestecati apoi conopida fiarta cu caju si putina apa filtrate, pana rezulta un piureu
  • intr-o tigaie cu diametru mare se pun 3 linguri de ulei de masline, ciupercile, ceapa verde, usturoiul, codimentele uscate, sare si piper, dupa gust si se gatesc 10 minute
  • ungeti o oala ceramica pentru cuptor cu 2 linguri de ulei de masline si transferati ciupercile gatite. Amestecati-le bine cu parmesan, 1 ou crud, rosii uscate, si piureul de conopida si caju si dati la cuptor la 180-200 de grade timp de 10 minute
  • serviti intr-o farfurie unsa cu o lingura ulei de masline extravirgin, presarati cateva frunze de busuioc proaspat si parmesan ras.

Ce parere aveti? Asa-i ca-i faina si tare gustoasa?

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*