Paste vegetale din naut cu ciuperci, conopida, caju si alune de padure

Pentru cand ti-e gandul la un souflee de conopida, dar ai manca totusi si niste paste la cuptor, cu de toate 😉 Ideal pentru zile friguroase si innorate, prilej pentru un pranz de weekend cu prietenii pofticiosi. O reteta tare apreciata si de cei mici. Tudor a mancat 2 portii 🙂

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 500g ciuperci brune sau porcini

  • 250 g penne de naut (Sam’s Mill)

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • floretele de la 1 conopida mica

  • un pumn de caju crud, lasat la hidratat in prealabil timp de 3 ore

  • alune de padure crude

  • 2-3 fire de ceapa verde taiate felii

  • 3-4 catei de usturoi taiati marunt

  • 3-4 felii de rosii uscate (sun dried), taiate cubulate

  • o lingura condiment uscate: coriandru, oregano, cimbrisor, busuioc

  • frunze de busuioc pentru ornat

  • optional – parmesan ras 150g si 1 ou crud

  • sare de Himalaya cu verdeturi, piper negru, dupa gust

mod de preparare

  • se fierb pastele in apa cu sare timp de 6-7 minute, putin al dente, se scurg, dupa care se stropesc cu ulei de masline
  • in alta craticioara se fierb floretele de conopida 7-10 minute
  • intr-un blender amestecati apoi conopida fiarta cu caju si putina apa filtrate, pana rezulta un piureu
  • intr-o tigaie cu diametru mare se pun 3 linguri de ulei de masline, ciupercile, ceapa verde, usturoiul, codimentele uscate, sare si piper, dupa gust si se gatesc 10 minute
  • ungeti o oala ceramica pentru cuptor cu 2 linguri de ulei de masline si transferati ciupercile gatite. Amestecati-le bine cu parmesan, 1 ou crud, rosii uscate, si piureul de conopida si caju si dati la cuptor la 180-200 de grade timp de 10 minute
  • serviti intr-o farfurie unsa cu o lingura ulei de masline extravirgin, presarati cateva frunze de busuioc proaspat si parmesan ras.

Ce parere aveti? Asa-i ca-i faina si tare gustoasa?

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*