Pad Thai cu creveti

My favourite! Sunt absolut innebunita dupa mancarea thailandeza! ❤️

Mancarea tailandeza nu inseamna simplitate. Este vorba despre jonglerile cu elemente disparate pentru a crea un finisaj armonios. Ca un complex instrument co coarde, trebuie sa aiba o suprafata neteda, dar nu conteaza ce se intampla dedesubt. Simplitatea nu este deloc dictonul in acest caz. Unii occidentali considera ca este un amalgam de arome, dar pentru un thailandez acest amalgam este foarte important, este complexitatea care incanta toate simturile.

Cel mai bun Pad Thai l-am mancat in Bangkok. Este o mancare de tip fast food in Thailanda, care se gaseste in restaurantele ce vand taitei/noodles sau la vanzatorii stradali/street food, la unul dintre multiplele carucioare volante. Se pronunta ‘fad tai’, ‘fat tai’ sau ‘paad tai’. Se remarca prin echilibrul delicat de arome si este de obicei servita cu alune zdrobite, ceapa verde proaspata, arpagic/chives si o bucata buna de lime. Cu adevarat, o mancare delicioasa, pe care o puteti servi cu tipul dumneavoastra preferat de peste sau cu fructe de mare. Eu am ales sa pregatesc in continuare reteta cu creveti

Ingrediente pentru 4 persoane

  • un pachet de noodles din orez de 200g

  • 250g creveti king prawn cruzi si decojiti

  • 1 pachet de tofu taiat cuburi

  • 2 oua

  • 1 ceapa rosie taiata marunt

  • 1 cana de muguri de fasole sau amestec de legume chop suey

  • 2 lingurite pasta tamarind

  • 2 lingurite zahar brun

  • 2 fire de ceapa verde taiata felii

  • ½ lime

  • 1 cana alune prajite si maruntite

  • ½ lingurita chilli macinat

  • 4-5 catei de usturoi

  • ¼ radacina de ghimbir proaspat tocat marunt

  • 2 linguri ulei de masline

  • 3-4 linguri ulei de susan

  • 2-3 linguri sos de soia

  • 2 linguri fish sauce

  • 2 linguri sweet chilli

  • 1 lingura unt de arahide bio

  • 1 lingura aceto balsamico

  • 1 lingura otet de vin alb

  • 1 legatura de arpagic (chives)

  • 1 lingura garam masala

MOD de preparare

  • punem noodles de orez in apa fierbinte timp de 10-15 minute
  • fierbeti 10 minute crevetii
  • intr-o cana amestecati ulei de masline, ulei de susan, fish sauce, tamarind, sweet chilli, sos de soia, otet de vin alb, zahar brun, garam masala, unt de arahide si amestecam bine
  • intr-un wok sau o tigaie cu diametru mare punem ulei de susan, ghimbir, ceapa rosie, usturoi, chilli si tofu si prajim 5-7 minute. Adaugam crevetii, apoi oul si amestecam continuu, adaugam noodles, legumele chop suey si prajim 7 minute. Adaugam compozitia din cana peste toate acestea si o cana de apa si fierbem 7-10 minute minute.
  • Punem compozitia intr-o farfurie, adaugam ceapa verde, arpagic si alunele pisate. Stoarcem 1 lime,  amestecam bine si servim.

Sunt tare curioasa sa-mi spuneti cum v-a iesit si daca va place acest fel de mancare!

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Pad Thai cu creveti
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*