Sau orez cu lapte de cocos si mango. Este un desert exotic, absolut minunat! L-am descoperit in Thailanda, unde l-am incercat in mai multe locuri, inclusiv in varianta street food, in Bangkok. Atat de simplu si atat de delicios!
Eu am adaptat putin reteta si am folosit orez basmati in loc de traditionalul orez lipicios (glutinos), pe care l-am indulcit suplimentar cu unt de arahide. Am pus alaturi de mango si niste fructe lychee. Mmm ce gust! Am inchis ochii si am calatorit pentru cateva minute in Thailanda, de care imi este tare, tare dor ❤️ 😉 Va invit sa experimentati si voi aceasta calatorie exotica a gustului.
Ingrediente pentru 2 persoane
100g de orez basmati
100ml lapte de cocos neindulcit
20-30g zahar brun
20g unt de arahide
1 lingura de scortisoara
1 mango bine copt
cativa fulgi de cocos si arahide prajite pisate pentru asezonare
Mod de preparare
- fierbeti timp de 10-12 minute orezul basmati, amestecand continuu sa nu se prinda, apoi scurgeti de apa si spalati-l cu apa rece, intr-o sita, dupa care lasati-l sa se raceasca intr-un castron
- intr-un ibric fierbeti laptele de cocos cu unt de arahide timp de 3-4 minute si adaugati-l apoi peste orez. Adaugati zahar, scortisoara si amestecati si lasati-l sa se patrunda
- preasarati apoi arahide si fulgi de cocos si serviti alaturi de 2-3 felii de mango
Calatorie placuta! 😉
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️





