Mango Life2Enjoy Breakfast

O dimineata plina de energie pozitiva incepe cu un mic dejun plin de culoare si savoare, incarcat de nutrienti esentiali.

M-am indragostit iremediabil de acest fruct divin! LOL❤️ Mango! Cel mai bun mango l-am mancat in Thailanda si atat de tare mi-a placut ca am cautat in toate meniurile de la restaurante de acolo sa-l am alaturi, dimineata, la pranz si seara 😉 In Zanzibar insa am mancat cea mai buna inghetata de mango. OMG!! Atat de proaspat si racoritor si cu o textura incredibil de yummy..

Da. Stiu. Mango pe care-l gasim de cumparat la noi nu este la fel de bun ca cel din Asia sau din Africa 🙂 Insa, am un truc: cumpar 2-3 mango, care au prins putina culoare, in nuante de galben, portocaliu si rosu si le pun intr-un castron de fructe si le las apoi cateva zile sa se coaca, la temperatura camerei, dupa care este la fel de suculent, moale si dulce ca acasa la mama lui 🙂

Cred ca, precum marul si un mango pe zi poate tine medicul la distanta.  Este unul dintre cele mai consumate si sanatoase fructe din lume. Acest fruct este bogat in potasiu si magneziu, doua minerale foarte utile pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De asemenea, mango contine vitamine ca riboflavina, vitamina B6, vitamina A, vitamina C, vitamina K si acidul folic. Aceste substante regleaza ritmul cardiac si asigura o aprovizionare adecvata cu oxigen a tuturor componentelor organismului.

Mango contine zeaxantina, un fel de antioxidant care protejeaza ochii. Aceasta substanta este utila impotriva daunelor cauzate de lumina solara si a bolilor asociate cu inaintarea in varsta.

Consumat zilnic, acest fruct poate chiar sa imbunatateasca digestia. Acest beneficiu este util daca suferi de indigestie sau arsuri gastrice. Mango contine enzime digestive care indeplinesc doua roluri: stimuleaza absorbtia alimentelor si echilibreaza digestia.

Mai mult, acest fruct este bogat in componente bioactive. Printre acestea se numara esteri, terpene si aldehide. Toate componentele mentionate ajuta la o digestie eficienta.

Daca suferi de anemie, tine seama de faptul ca, daca este consumat regulat, mango creste nivelul de globule rosii.

In plus, continutul ridicat de vitamina C al acestui fruct duce la „echilibrarea” nivelului de fier.

Nutritionistii recomanda gravidelor sa consume mango deoarece acest fruct le poate asigura plusul de fier de care au nevoie. Nu in ultimul rand, acest fruct ofera acid folic, o vitamina esentiala in ceea ce priveste dezvoltarea fatului in timpul sarcinii.

Putem de asemenea combate slabirea oaselor consumand mango in fiecare zi. Acest fruct este foarte bogat in vitamina K, care este esentiala pentru absorbtia corecta a calciului.

Mango prezinta un continut ridicat de vitamina B6. Acest nutrient este esential pentru a mentine si imbunatati sanatatea cerebrala. Rezultatele dorite sunt usor de obtinut.

Vitamina B6 promoveaza conexiunile neuronale si imbunatateste calitatea somnului. In plus, aceasta stimuleaza memoria, abilitatea de concentrare si fluxul sanguin de la nivelul creierului.

Ingrediente pentru 1 persoana

  • 1/2 mango copt

  • 170 g linguri iaurt grecesc bio

  • un pumn de granola organic (eu consum Lizi’s granola organic wholegrain cereal)

  • 2 lingurite de unt de arahide crocant

  • 3 curmale

  • 1 lingurita mix de goji, merisoare si stafide

  • 1 lingura fulgi de cocos bio

Se amesteca toate ingredientele si se consuma imediat, incet, in tihna, savurand fiecare lingurita. #mindfulleating

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Mango Life2Enjoy Breakfast
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*