Linte in sos tomat cu mamaliga

Pentru toti pofticiosii de tocanite, care tin post sau care au adoptat de ceva creme o dieta vegetariana recomand sa incercati aceasta reteta. Combinatia cu mamaliguta este absolut delicioasa, iar daca mai adaugi si niste verdeturi de sezon, precum ceapa sau usturoiul verde iti garantez ca o sa fii super incantat(a). Iar daca stii ca ai prin casa si niste mofturosi, care cand vine vorba de mancat mai multe legume, o iau la fuga, ei bine, minune, vor fii primii care vor linge toata farfuria cu mancarea de linte si mamaliga 🙂

Mancarea asta de linte o poti combina si cu paste, daca nu ai chef de mamaliga, sau cu orez, iar daca vrei ceva mai rapid poti opta pentru linte din conserva, ca sa nu mai astepti atat pana ce fiebe lintea uscata.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • o cana de linte uscata sau 1 conserva de linte

  • 500g ciuperci champignon brune, taiate sferturi

  • 400g conserva de rosii taiate

  • 3-4 catei de usturoi tocati

  • 2 morcovi rasi

  • 1 ceapa rosie tocata

  • 2 tulpini de telina taiate felii

  • 1 ardei capia taiat bucatele

  • 1 ardei copt taiat bucatele

  • 1 lingura aceto balsamico

  • 1 pahar de vin alb

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1 lingura de condiment rosii uscate cu usturoi

  • 3-4 fire de ceapa verde sau usturoi verde

  • 1 lingura de busuioc uscat

  • 1 legatura de patrunjel, tocata, inclusiv tulpinile

mod de preparare

  • intr-o oala cu apa si sare fierbeti lintea timp de 40 de minute, la foc mare, apoi scurgeti-o de apa intr-o sita
  • curatati oala in care ati fiert lintea si puneti la fiert apa cu sare pentru a pregati mamaliga. Adaugati pe rand, amestecand continuu cu telul in forma de para, care va preintampina formarea cocoloaselor, cate 1 lingura de malai, in ploaie. Continuati sa amestecati, chiar si dupa ce s-a pus tot malaiul, pana ce mamaliga reincepe sa fiarba. Se reduce atunci focul la minimum, pentru ca mamaliga are tendinta sa improaste cu stropi fierbinti in timp ce fierbe. Se amesteca in continuare inca 5 minute, apoi se va acoperi oala cu capacul și se va fierbe la foc minim inca 7-8 minute, timp in care vom descoperi oala si vom amesteca energic de cateva ori.
  • intr-o tigaie adanca, la foc mediu, incingeti 3 linguri de ulei si caliti ceapa, usturoiul, morcovii, telina apio, ardeiul capia, asezonati sare si piper, dupa gust si gatiti, amestecand din cand in cand, timp de 7-8 minute, dupa care adaugati ciupercile, aceto balsamico, busuiocul uscat si mai gatiti timp de 5-6 minute,
  • adaugati apoi vin alb, amestecati si lasati sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugati rosiile, 1 lingura de ulei, sare si piper si gatiti timp de 6-7 minute, iar la final adaugati patrunjelul tocat.
  • intr-o farfurie intinsa puneti mamaliga peste care asezati mancarea de linte si presarati cu rondele de ceapa sau usturoi verde si serviti.

Ah ce buna e mamaliga cu aceasta mancare de linte! A iesit absolut delicioasa!

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Linte in sos tomat cu mamaliga
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*