Daca e vineri e zi de paste! Este o recompensa tare indragita de cei mici, dupa o saptamana de scoala online si, de ce sa nu recunoastem si pentru noi parintii. Incepe weekendul! Rasuflam usurati ca am trecut cu bine si aceasta saptamana. Sa ne tragem sufletul si sa ne bucuram de fiecare clipa pe care o petrecem acasa, in sanul familiei, preparand bunatati cu multa dragoste.
Cand am fost zilele trecute la cumparaturi, dupa ce a trecut urganul de cumparatori, care au ras tot, in special de la raionul de fainoase m-am bucurat sa vad ca, la legume si fructe rafturile sunt inca pline. Am gasit acolo si aceasta varza de Bruxelles, pe care m-am gandit sa o prepar cu niste fusilli tricolore, pe care le-am primit in iarna, cadou de la partenerii conferintei food bloggers. Pot sa spun ca de atunci am provizii asigurate de paste fainoase, de toate tipurile, inclusiv faina sa-mi pun si-n cap 🙂 Aceste fusilli tricolore sunt din faina de grau dur, amestecate cu rosii si spanac, ambele deshidratate . Deci, de fapt in acest preparat avem chiar mai multe ingrediente decat am notat mai jos, bonus 😉
Am preparat sosul alb pentru aceste paste cu smantana de nuci braziliene, care este absolut delicioasa. Nucile braziliene nu necesita hidratare, in prealabil.
Nucile braziliene sunt o sursa bogata de seleniu si grasimi sanatoase, avand efecte benefice pentru sanatatea tiroidei, a inimii si a creierului. Una sau doua nuci braziliene pe zi sunt suficiente – si sunt chiar mai indicate decat suplimentele – pentru a acoperi necesarul de seleniu din corp. Seleniul este deosebit de important pentru multe functii ale corpului, de la dispozitie pana la inflamatie.
Nucile braziliene sunt foarte indicate si pentru tratarea inflamatiilor din corp, pentru ca sunt alimente cu puternice proprietati antiinflamatoare, datorita continutului ridicat de acid elagic.
Ingrediente pentru 4 persoane
250g fusilli tricolore
500g varza de Bruxelles
4 catei de usturoi curatati si tocati
3-4 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura aceto balsamico
un pahar de vin alb
2 linguri faina universala fara gluten
sare si piper dupa gust
500 ml apa filtrata
smantana de nuci braziliene
3-4 pumni de nuci braziliene
4 linguri ulei de nuci sau de masline
zeama de la 1/2 lamaie
1 lingura tahini (pasta de susan)
putina sare si piper
1 cana de apa filtrata
mod de preparare
- se spala bine varza de Bruxelles, apoi se taie capetele si se curata de frunzele uscate, dupa care se taie jumatati si se pun la fiert, intr-o oala cu apa fiarta cu sare, timp de 6-7 minute.
- Se incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-un castron se amesteca varza de Bruxelles fiarta cu aceto balsamico, 1-2 linguri ulei de masline, sare si piper si se toarna intr-o tava de copt, peste foaia de copt. Se rumenesc timp de 7-8 minute.
- intr-o oala se pun la fiert pastele, in apa cu sare, timp de 7-8 minute, apoi se scurg de apa si se amesteca cu 1-2 linguri ulei de masline.
- se scoate varza de Bruxelles din cuptor si se varsa peste paste
- intr-o tigaie se incing 3-4 linguri ulei de masline, se adauga usturoiul, sare si piper, se rumeneste timp de 3 minute, apoi se stinge cu vinul alb, se amesteca bine, apoi se adauga treptat faina, se maesteca din nou 1-2 minute si apoi se adauga smantana de nuci braziliene, se presara sare si piper si se lasa 2-3 minute sa se omogenizeze, dupa care se toarna peste paste si varza de Bruxelles si se amesteca bine
- se serveste cu piper macinat pe deasupra si cateva frunze de busuioc si optional cu parmesan (daca nu tineti post sau mancati exclusiv vegan)
Fiu-miu a fost asa de incantat de ceea ce a mancat, incat a lins farfuria 🙂
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
