Fricasse de ciuperci cu piure de conopida si caju

Sunt multi cei care detesta mirosul de conopida fiarta, printre acestia numarandu-se si mama mea, care, atunci cand era copil refuza cu desavarsire orice fel de mancare ce includea conopida. Si uite asa, o leguma cu atat de multe beneficii pentru sanatate este marginalizata pe nedrept.

Am povestit despre cateva dintre aceste beneficii intr-o alta reteta. Puteti revedea aici detaliile https://www.life2enjoy.ro/couscous-de-conopida/

Piureul de conopida din aceasta reteta va asigur ca va atrage noi adepti, care pana nu demult nici nu vroiau sa auda de asa ceva. Fricassee-ul de ciuperci nu face altceva decat sa puna in valoare aceasta textura catifelata, atat de surprinzator de gustoasa.

Reteta este un “comfort food” minunat pentru un pranz, de weekend, in familie.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • floretele de la o conopida medie

  • 500g ciuperci proaspete champignon brune, taite jumatati

  • 80g unt irlandez

  • 4 morcovi curatati si taiati rondele

  • o conserva de 340g fasole verde extrafina

  • 2-3 tulpini telina apio, taiate rondele

  • 2 cartofi albi curatati si taiati in sferturi

  • 1/4 de telina curatata si taiata sferturi

  • 1 ceapa alba tocata

  • 1 ceapa rosie tocata

  • 5-6 catei de usturoi

  • 1 ardei capia curatat de seminte si taiat in sferturi

  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin

  • 200 ml lapte de cocos

  • 1-2 linguri turmeric

  • 1-2 lingurite de sofran

  • 1 lingura mix de condimente garam masala

  • 2-3 linguri de tarhon

  • 1 lingura cimbru

  • 1 lingura oregano

  • sare de Himalaya cu verdeturi

  • piper mozaic macinat

Ingrediente pentru lapte de caju

  • 2 pumni de caju crud, hidratat 3 ore in avans

  • o mana de fulgi de cocos

  • 250 ml apa filtrata

  • 2-3 lingurite de zahar de cocos

Ingrediente pentru salata de camp cu sfecla

  • 250g salata de camp

  • 1 legatura de patrunjel tocata in intregime, inclusiv tulpinile

  • 3-4 fire de ceapa verde taiate feliute

  • 3-4 linguri de sfecla rosie feliata si murata (din conserva)

  • 2-3 linguri de aceto balsamico

  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin

  • sare de Himalaya cu verdeturi

mod de preparare

  • intr-o oala cu apa clocotita si sare adaugati morcovii, cartofii, 3-4 ciuperci, 1/2 ceapa alba, ardeiul capia, telina, telina apio, ulei de masline, sare si piper si lasati sa fiarba la foc mediu timp de 8-10 minute pentru a face supa de legume
  • intr- o alta oala cu apa clocotita si sare puneti floretele de conopida si fierbeti la foc mediu 8-10 minute
  • intr-un pahar mic de blender pentru smoothies puneti caju, fulgi de cocos, zahar de cocos si apa si faceti laptele vegetal pentru piureul de conopida
  • intr-o tigaie adanca puneti untul, ceapa, usturoiul si rumeniti timp de 2-3 minute, apoi adaugati ciupercile, 1-2 linguri ulei de masline, sare, piper, tarhon, cimbru si oregano si caliti timp de 3-4 minute. Adaugati apoi 2-3 polonice de supa de legume, turmeric, sofran si garam masala si fierbeti la foc mic timp de 5 minute. Adaugati la final morcovii fierti, cateva bucatele de telina apio si radacina de telina, fasolea verde extrafina, lapte cocos si fierbeti la foc mic timp de 5-6 minute.
  • scurgeti de apa conopida, adaugati cateva bucati de telina apio, un cartof fiert, cateva bucatele de telina fiarta si pasati pana devine piure. Adaugati lapte de caju si amestecati cu un blender vertical pana piureul devine fin si catifelat. Potriviti de sare.
  • intr-un bol pregatiti salata, amestecand ingredientele de mai sus
  • serviti intr-o farfurie intinsa precum in poza de prezentare

Toata familia va fi cu adevarat impresionata 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*