Incepem saptamana cu ceva lejer, simplu de facut si tare gustos.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine. S-a dovedit ca are proprietati de scadere a colesterolului, de combatere a afectiunilor cardiovasculare, de reglare a nivelului glicemiei si de reducere a riscului de obezitate.
Fasolea verde amestecata cu mult usturoi si ceapa rosie, asezonata cu fulgi de migdale, in combinatie cu cartofii copti este o combinatie absolut delicioasa si satioasa.
Ingrediente pentru 4 persoane
1 punga de fasole verde congelata
10 cartofi noi taiati sferturi sau jumatati
4-5 catei de usturoi tocati
1 ceapa rosie, dulce, tocata
4-5 linguri de ulei de masline extravirgin
1 lingura de aceto balsamico
sare si piper, dupa gust
1 lingurita de cimbru uscat
un pumn de fulgi de migdale
optional – 1 lingurita condiment garam masala
mod de preparare
- intr-o oala cu apa clocotita cu sare fiebeti fasolea congelata, timp de 6-7 minute, apoi scurgeti intr-o sita si caliti sub un jet de apa rece.
- intr-un castron amestecati cartofii cu 2 linguri de ulei, sare, piper, garam masala, stropiti cu aceto balsamico, amestecati bine si bagati la cuptor la 180 de grade timp de 30-35 de minute. In ultimele 5 minute presarati cimbrul uscat.
- intr-o tigaie adanca incingeti 2-3 linguri de ulei si rumeniti usturoiul si ceapa, amestecati cu sare si piper si apoi adaugati fasolea, stropiti cu aceto balsamico si inca putin ulei, presarati migdalele si apoi amestecati bine si gatiti timp de 3-4 minute.
- serviti pe un platou cartofii copti cu fasole verde cu usturoi pe deasupra.
Atat de simplu si atat de hranitor!
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
