Fasole alba cu spanac si rosii

Vrei sa mananci mai multe legume, dar n-ai timp sa gatesti? 15 minute! Iti vine sa crezi? Doar 15 minute dureaza sa prepari aceasta mancarica delicioasa de fasole alba cu spanac. Reteta 100% vegana, fara gluten, bogata in proteine sanatoase, ce poate fi consumata ca atare sau ca si garnitura la peste sau fructe de mare.

Cei de varsta mea poate ca-si mai aduc aminte, din copilarie ca spanacul este sanatos si ca ne face mai puternici, datorita lui Popeye Marinarul 🙂

Spanacul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar si de magneziu, fier si mangan, iar consumul sau regulat ne ajuta sa combatem oboseala, ne da mai multa energie si ne curata sangele de toxine. Spanacul are capacitatea de a ajuta organismul sa se vindece rapid. Substantele din spanac actioneaza precum un pansament gastric, care reduce inflamatia.

Proteinele din spanac sunt transformate foarte repede de catre enzime in aminoacizi. Astfel, metabolismul este pus in miscare, accelerand pierderea kilogramelor in plus.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 conserve de fasole alba canellini, scurse de zeama

  • 450g frunze de spanac portionate, decongelate

  • 1 conserva de rosii intregi decojite

  • 5-6 catei de usturoi tocati

  • 3 fire de ceapa verde tocata

  • 1 morcov curatat si tocat marunt

  • 4-5 felii de rosii uscate, hidratate si tocate marunt

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • un pumn de frunze de busuioc tocat

  • un pumn de frunze de patrunjel tocat

  • cateva frunze de menta proaspata

  • sare si piper mozaic macinat, dupa gust

  • 1 cana cu apa filtrata

mod de preparare

  • puneti pe foc o cratita cu 3-4 linguri ulei de masline si adaugati pe rand ceapa verde, usturoiul, morcovul si rosiile uscate si caliti timp de cateva minute
  • adaugati fasolea si amestecati cateva minute, apoi adaugati si spanacul, cana de apa si gatiti timp de 2-3 minute
  • adaugati rosiile, sare si piper si fierbeti toata compozitia 5 minute
  • luati de pe foc si adaugati busuiocul, patrunjelul, amestecati si serviti cu cateva frunze de menta

Tare gustos si surprinzator de simplu si rapid, nu-i asa? Merita sa impartasiti reteta cu cei dragi sau prieteni, care se plang mereu ca n-au timp…

Eu il astept pe Tudor sa se intoarca de la scoala sa vedem ce nota imi da 😉

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Fasole alba cu spanac si rosii
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*