Dovlecei si broccoli cu sos de iaurt grecesc si tahini

Gata si sarbatorile Pascale! Revenim la meniul vegetarian cu o reteta simpla de dovlecei si broccoli cu sos de iaurt grecesc si tahini. Pentru un plus de savoare si putina “crocanteala” am optat pentru versiunea coapta a floretelor de broccoli. Si, pentru ca am folosit ceva mirodenii orientale in reteta, nu putea sa lipseasca din farfurie putin couscous 😉

Preparatul nu e cel mai aspectuos, dar cu siguranta este tare gustos!

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 dovlecei medii taiati rondele de 2 cm, apoi jumatati

  • 450g florete de broccoli (congelat sau proaspat)

  • 3-4 catei de usturoi taiati feliute subtiri

  • 1 radacina mai mare de patrunjel, curatata si taiata bucatele

  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1 lingura aceto balsamico

  • 1 lingurita chimion pulbere

  • 1 lingurita praf de curry

  • 1 lingurita marar uscat

  • 1/2 lingurita piper negru macinat

  • sare, dupa gust

Ingrediente pentru sos

  • 250g iaurt grecesc din lapte bivolita

  • 50g tahini (pasta de susan)

  • zeama de la 1 lamaie

  • un varf de menta uscata sau un pumn de frunze de menta

MOD de preparare

  • maestecati intr-un castron dovleceii, radacina de patrunjel, usturoiul cu aceo balsamico, sare, piper, chimion, marar si curry.
  • coaceti in air fryer floretele de broccoli congelat timp de 7-8 minute, pana se rumenesc. Daca aveti broccoli proaspat stropiti-l cu putin ulei si aceto balsamico, sare si piper si bagati-l la cuptor timp de 10-12 minute.
  • intr-un blender amestecati iaurtul cu zeama de lamaie, tahini si menta.
  • intr-un castron puneti 150g couscous si turnati peste 400ml apa fiarta, acoperiti si asteptati cateva minute sa se umfle.
  • incingeti 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca si apoi adaugati tot ce este in castron, amestecati bine si gatiti timp de 7-8 minute, pana se rumenesc. Mai adaugati ulei, daca considerati necesar. In ultimele 4 minute adaugati si broccoli-ul copt si amestecati, apoi turnati sosul de iaurt din blender, amestecati bine si mai gatiti 3-4 minute. Serviti cu couscous.

Mmm! Yummy! Sosul asta merge de minune cu aceste legume! 🙂

May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Dovlecei si broccoli cu sos de iaurt grecesc si tahini
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Subscribe to Our Newsletter

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. See our Privacy Policy for more information.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*