Cred ca v-am mai povestit cat de tare ma atrage Asia si cat de dor imi e sa calatoresc in acea parte a lumii… Multe dintre retetele mele se inspira din aromele, condimentele, ingredientele folosite acolo, care sunt, de altfel, foarte sanatoase. Asia este leaganul multor adaptogeni culinari – am povestit mai multe despre beneficiile acestora in acest articol http://bit.do/10-plante-adaptogene
Va invit sa calatorim, din nou, pe aripile gustului, in Asia! Reteta de astazi, inspirata din bucataria tailandeza este foarte simplu de facut. Important este sa ai pregatite condimentele necesare, care dau aroma specifica mancarurilor de tip curry: praf de curry, chimion, scortisoara si piper si, cel mai delicios ingredient, laptele de cocos.
Lintea este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, in amestec cu orez si legume alcatuieste un meniu vegetarian bogat in proteine si sarac in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.
Ingrediente pentru 4 persoane
1 cana de linte verde, spalata in prealabil
7-8 cuburi de spanac congelat portionat
1 mana de frunze de baby spanac
2 morcovi curatatti si taiati rondele
1 ceapa alba tocata
2 catei de usturoi tocati
1 lingura de ghimbir proaspat, curatat si tocat
1 cana de orez basmati
5-6 linguri ulei de masline extravirgin sau ulei de cocos
zeama de la 1 lamaie
2 lingurite de sare
2 lingurite praf curry
1 lingurita chimion pulbere
1 lingurita piper macinat
1 lingurita scortiosoara
500ml apa filtrata
mod de preparare
- intr-o oala puneti la fiert apa cu sare, 1 lingura de ulei si apoi adaugati lintea si morcovii si lasati sa fiarba 15-20 de minute. Scurgeti apoi, pastrand dor 2 polonice din zeama in care au fiert lintea si morcovii.
- intr-o alta oala fierbeti orezul basamati in apa cu sare si putin ulei, timp de 10-12 minute si apoi scurgeti si spalati cu apa rece.
- intr-o tigaie adanca, la foc mare puneti 3-4 linguri de ulei si adaugati apoi ceapa, usturoi, ghimbir, curry, scortisoara, chimion si piper si rumeniti timp de 3-4 minute, dupa care adaugati lintea, zeama de lamaie, amestecati bine 2-3 minute, apoi adaugati cele 2 polonice de zeama, spanacul portionat, acoperiti apoi cu un capac si lasati sa fiarba la foc mediu 3-4 minute, dupa care adaugati si laptele de cocos si frunzele de spanac, acoperiti si mai lasati 2-3 minute sa fiarba si gata.
- Serviti cu orez basmati, morcovi fierti si lamaie, dupa gust
Si uite asa avem o cina vegetariana, de post, bogata in nutrienti. Pofta buna dragii mei! 😉
May you have a lifetime of laughs, an eternity of love, and an abundance of joy and happiness in your life! ♐️ ❤️
